[工程]屌你老尾 Consultant 真係俾狗做

998 回覆
553 Like 11 Dislike
賣👠點有可能係大consultant
BS consultant

你老細考個牌返來係埋老黑堆 同收MC枱底數搵食架嗎

打真軍既野 梗係比靚去做啦

利申:MC
一啲氣勢都冇就緊係食住你啦
仆街公司
冷靜D,有希望的

我紅褲仔出身,LP 同REW都係考番黎, 再讀BEng, MSC, 之後考CEng MCIBSE, 最尾RRA直入HKIE

Sub仔係有料既人先做到

平心而論, client MC consultant sub仔各有壓力, 但壓力最大係sub仔, 師父屌你, 老總屌你, 大判屌你, 業主屌你 , 顧問屌你, 連地盤入閘保安都可以屌你

永遠都係臨落石屎前大改, 顧問業主就輕鬆啦, 手指指, 做sub仔就通頂同你夾csd, check framing, check headroom, 改cbwd, 出圖, 再第二朝上現場比師父同管工指撚住個頭屌

仲有FS, WSD , BD submission 衝圖呢?你估sub仔畫得小圖? material submission, method statement 果D文件野又小?

做sub仔仲要理埋procurement, work order, payment. 唔好彩仲要報標 , 度完數仲要化sor

最撚慘係爆獲時, 明明唔關事, 都要屈sub仔, 無他, 真正執到屎, 係sub仔, 不過人人當你係臭雞炸

利申: 齊牌後做左陣consultant, 頭也不會直入client.
咁其實依家邊間乾收銀先係嚿冇咁臭嘅屎?
樓主好似4年就charter左
咁平心而論charter只係其中一項指標 代表唔到有無能力

但工程狗也不屌就一定既
好底人工lol
唸起我個fd 做個間wsp
Fg無耐 樓主依家大概可唔可以分享下幾錢人工?轉到去政府的話多幾多
快 轉 行 !!!
冇人叫你唔去考政府
轉咩好 諗左成年
十仔以內齊牌 然後轉收銀業主?
civil仔做緊main con grad e,好少野學, 想增值自己考牌,有冇好建議?
我紅褲仔上, 用左十五六年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞