[工程]屌你老尾 Consultant 真係俾狗做

998 回覆
553 Like 11 Dislike
我讀左三年IVY Craft Cert, 再讀三個月56767, 考筆試同功藝.....

如果你本身讀BS, 入CIPHE再讀56767便何
approved but subject to xxxxxxxxxxxxxxxxzzzzzzzxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx...
無架, 當人生歷練

其實做sub仔好多野係D顧問經歷唔到

係地盤揸過手錘,先係工程真男人, 好老實,我最憎就係果D淨讀書無實戰既so call 顧問

連東龍骨, 單囗, 利囗, 下爬係乜都唔知同我傾風喉?

連銀焊, 走鍚, 欖配件都唔知同我講水喉?

relay, contactor, 都分唔到同我講control?

爆bar, 爆制都未經歷過叫電氣顧問?
relay, contactor, 都分唔到同我講control?

爆bar, 爆制都未經歷過叫電氣顧問?

師兄真工程男兒
回樓上,讀完係要有兩個member 加簽先入到。
師兄可唔可以分享下當年搵到邊類人幫你簽考牌
我考CIBSE,一個member 已可, 揾左個老友簽
入行既巴打 睇清楚先啦
起薪比得個2xk就當班工程狗真狗咁用
Consultant 得19k幾
膠層唔洗食丫
開19k up已經好有良心
無限ot呀 除返開得60/hrr
6樓同事路過
汪汪
grad e 得18k 炸
真係俾9 做
D圖可唔可以畫得靚仔d
想度條數都要出幾廿份rfi cvi
中層到底走哂去邊
點解成個結構係director lead住grad e就開波做project
見到未來既自己,所以我一心考紀律部隊好過
設計又要理
度個尺又要理
落手做又要理
機電又要理

仲未計收到啲垃圾form/文件要幫人改完先做到submission

contractor自己冇跟緊個期

個客到最尾一秒都改緊嘢,被contractor屌住求佢幫手改

仲有project admin搞亂哂啲物流運輸啦
QS漏咗預數又要自己執屎等等等等

究竟有乜唔係罵+入哂consultant數
唉。
樓主返過咁多間consultant都未明
有個structure牌,6yrs exp
consultant 想轉MC, 大位叫咩價位到

再留係原位就死
無限ot 日日loop
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞