[工程]屌你老尾 Consultant 真係俾狗做

998 回覆
553 Like 11 Dislike
開學術研討會 咁
討論下用左幾十年既design assumption 係咪valid 呀
塊slab 突出左10mm 個eccentricity點 distribute 呀
就快問埋地球引力唔係垂直向下 有冇考慮到
BD 做NB果班就爽
掉去做EB MWIS 佢地咪又做番契弟
咩叫nb?
做呀sir 的確幾爽
前提係你忍受到政府嘅老野大哂文化
咪講到出面唔係咁喎
有冇consultant師兄請人
覺得contractor唔岩自己
出面唔同
因為出面你頂唔住的話,你會劈炮唔do
而你係入面係唔會劈炮唔do ,只會死忍,忍到老野退休果日/到自己做老野果日
笠多d高帽就過到關⋯
過BD根本就是另一種專業技術
就好似小說"圍城"出面想入去,入面想出去。

New building 批積果班
45k +
呢個排名有咩問題
由工人到業主
個個位都有鑊氣架啦
係入行既人
想像到收銀office好好坐啫

機構多錢多headcount 咪叫好做啲
structural 又應該點排?
tier 1 應該係arup 同 cmwong?
呢個唔係一個係咪 better design 的問題

係禮頓同MTRC 點解對一個咁critical 的structural element作出改動都無任何record

仲要比HyD的report 係factually incorrect
一樣
Tier 1 Arup aecom wsp meinhardt
一直都係有人呃政府嘅問題

廣告。。。。
相認 睇樓主個名已經知係邊個
笑死 2m都係垃圾,冇tier啦屌
大細m 都唔算好差
黃竹m 就真正狗都唔屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞