八達通你老母個屄認真五行欠屌

1001 回覆
647 Like 22 Dislike
好想用Apple watch 直啪入閘
食花生

全世界既繁忙交通都係傾向用NFC/RFID
八達通sim根本係垃圾科技
八達通同Nokia當年一樣只識食老本
係八仔無雲去support比apple同google pay, 上面成堆撚頭on99, 又唔諗下點解用三叔雲嘅smart octopus 同舊system 會通唔到,八達通sim 又唔可以好似suica咁實時online用app同步,真係正到呢
唔知係咪屌得多 啲廣告多咗好多
但幾時先有Apple Pay
繼續屌多啲
多廣告有咩用 我寧願佢唔好買廣告
之前wechat pay 支付寶係咁賣廣告
唔知係咪係咁佢依家真係好9多
仲要成日見到
啲功能都係冇多到無apple pay
點解JR東日本做得到
而八達通做唔到?
JR東日本既suica都係老翻香港既八達通
無錯 寧願佢俾違約分俾三星 踢住將八達通落Apple Pay, Google Pay

咁樣連visa paywave 都打殘
話說原來西鐵同馬鐵嘅閘機係唔係換已經support nfc-a 即係信用卡個隻,因為西鐵全日通係用mifare nfc-a chip
返大陸工幹路過一影

你睇吓啲大陸狗幾撚戇鳩

企係到禁禁禁都load 唔到個code

高科技

好快香港都會一樣
試過喺上海搭地鐵出閘果陣
見到隔黎果條友諗住掃QR code果陣有人打電話入黎,搞到個QR code畫面冇左
正當佢仲企喺閘機面前,諗緊接唔接個電話兼阻住後面班人果陣,我就已經用apple pay出左閘
其實講咗咁耐,都仲係無人知到底係咪八達通有搵過Apple/Google,不過Apple收得貴,八達通唔肯合作,定係八達通根本唔願郁

但係如果佢係完全唔肯郁,就算Samsung provide埋cloud/Infra,佢都唔會郁架啦

利申:An iOS雙修,Smart Octopus開心使用中
無記錯係有次記者問會唔會同Apple Pay合作
個高層純粹搖頭乜都無講

如果八仔係有誠意搞但最終傾唔掂數
八仔大可以同大家 (用戶) 交待一兩句
乜都唔講,然後拎住d過氣功能打飛機
大家屌八仔我覺得好合理
三星肯比錢加搞埋舊云
八仔見有錢收又有人做埋野 咪肯落搭
呢張相係今年 4 月 1 日有人喺連登 post 出嚟嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞