八達通你老母個屄認真五行欠屌

1001 回覆
647 Like 22 Dislike
呢間19公司做錯決定都唔係一單半單,你睇佢個Facebook同 iOS App Store, 日日時時刻刻都俾人屌,都鬆晒無感覺了。
認真八達通今次點都死架啦
老嘢用支那寶
Apple / android Pay 全力攻緊巴士港鐵
而Apple / android Pay 後生 / 專業人士用家多
可見嘅將來, 如果巴士同港鐵喺contactless 方面係用offline transaction 嘅話
廢中廢老會用支那寶
後生用apple / android pay
八達通如果喺巴士推出contactless payment 之前都唔support apple / android pay,
基本上個市場只會得返一啲接受唔到新事物嘅老嘢用
你去食M記已經見到支那宝多過八達通...佢地已經令到用戶肯用佢地,又唔駛特登搵張八達通出來
發展落去個市場應該係支那寶 vs Apple & Android Pay
八達通其實完全冇優勢

相反睇返suica card, 佢早喺Apple Pay 普及之前攻佔咗交通公具個market, 咁基於人類用慣咗唔會變嘅慣性,Apple Pay 喺東京交通公具個market 係完全攻唔入
垃圾張耀堂之前仲咁撚過癮打八仔飛機,一年內佢連交通工具都失守埋
I mean Apple Pay 入面嘅visa / master
巴士出paywave一定唔用八達通
正解
如果唔係大家樂大快活死都唔引入Apple Pay
我既八達通交易只會淨番搭車。

百佳 惠康 七仔 美心快餐 M記既交易全部都係apple pay
學生乘車優惠 & 廢老 $2 搭車
係咪連 *** 都未玩到?
我琴日先用黎...
幫手report佢啲機用唔到apple Pay
我上次report到佢第二日要企個經理係度話用唔到等緊人嚟整

啱啱先用到
你點report,想知流程
呢兩間快餐店真係唔知佢哋唸乜嘢

大快活明明卡機都已經有埋
但就係唔開畀你哋用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞