八達通你老母個屄認真五行欠屌

1001 回覆
647 Like 22 Dislike
食埋尾水?
我之前都有咁諗過
佢係玩 refer 加大用戶群, 唔係就咁用就比優惠, 似係想縛人唔去競爭對手
但續唔到約都好笑,***舊雲要開始比錢?
冇記錯最初迎新係得$80
而家就每一次refer總共送$200
點會無啦啦咁揼本
真係令人有啲遐想
好怕失望
個高層話無可能啊
佢有生之年都無可能
佢過唔過到今年??
我想佢連下一秒都過唔到
八達通有咩誘因要同Apple合作先?

八達通市佔已經100%咁濟,要透過同Apple合作嚟提高市佔講唔通(Suica哩啲就唔同,因為大把其他咭爭market,要搵方法增加市佔),咁重有咩原因驅使八達通要同Apple合作?

負面嘅原因就有,同Apple合佢等於要分commission畀Apple,邊個CEO會作一個無利益,得損害嘅商業決定?

合作就等有嘢威脅到八達通地位先講啦。

同美國人合作,大家有錢賺
同中國人合作,下場只會好似亞視咁,不過呢啲話冇政治任務我都唔信啦
企業唔係好應該與時並進㗎咩?
照你咁講 只要佔有100% 就唔需要進步? 唔去諗下可以點樣更加方便用戶?
舊時人人揸既兩個電話品牌 Nokia Sony Ericsson !? 又去左邊?
咁樓上謝生係要講到呢一刻無利可圖 就唔做野嘛
人地同佢講兩年後既野 又話現階段
有新人又有notification,覆埋哩次,你班友點又肯定而家無做緊嘢,agreement係一日就可以起早傾完改完簽好公佈?重未計啲電腦嘢。

咁想點先,係咪真係野蠻到而家無威脅又要而家有,未來有威脅又無得係搞緊要即刻有,話你班友似細路仔拎唔到玩具不停lur真係貼切。
一開波都係送80蚊
依家係咪仲誇?
倒行逆施咪呢挺囉
Refer 一個人, 相方都有 $100
如果真係有機

無理由出面一d消息都無

都係唔好再心存幻想

已經開始屌到唔想再屌

心諗你快d 比垃圾QR CODE 收你皮啦 無眼睇
可能保密功夫做得好呢
上年都係11月尾先傳同三星合作

Btw 12.1.1今晚都未出新release
巴打 及早回頭
唔好再FF咁多啦
可能只係準備出 ECG, 所以耐咗
冇期望就唔會有失望
咪FF埋今個月
冇咩既
iOS beta大概2個星期內出一轉release
Beta 3 11月15日出
未test完照計應該會出轉Beta 4架
每逢新 iOS 初初係兩星期一轉, 成熟之後就一星期一轉
12.1.1 beta 1 --> 2 --> 3 都係一星期一轉
佢都唔知發生咩事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞