八達通你老母個屄認真五行欠屌

1001 回覆
647 Like 22 Dislike
佢開左又多人用,收charge多左即係變相佢賺少左
話說就算用Smart Octopus
點解個記錄都仲未好似外國咁show埋

咩站入咩站出
巴士路線
因為舊雲係***幫佢起
但係成個八達通仲係做緊offline
好似以前check八達通十次交易咁
連商舖名都睇唔到
因為***成套cloud system都唔同
第日如果佢整兩大pay套雲會有三個分開嘅system 找數 三個系統仲要不互通

舊八達通:實體卡 + 8仔sim (offline system乜info都睇唔到)
*** smart octopus:用*** cloud+虛擬卡做到增值
新系統:行兩大pay 新交通卡標準嘅雲,虛擬卡(同suica Apple Pay 系統一樣, 所有transaction record 都online睇到,有增值noti再用app玩埋月票同優惠票都仲得)
大家樂其實一樣有卡機
係機場個間可以要求apple pay. 不過部機行電話線。個餐出到黎先出approved
其實而家佢收得支那寶 We7Pay
網上驗證個速度係咪都應該有返咁上下
見啲人掃QR Code都係兩秒左右就出單
佢唔肯將卡機連LAN都無計wor
只係連個POS
都係個句 呢兩間大XX跟本應該引入visa paywave
Delifrance 美心mx m記 KFC都有visa paywave
所以八達通有優惠的話又可以儲到信用卡食到兩層積分...
真係好大潛力打支那宝WE7什至同信用卡爭
以後唔洗玩
不過八達通唔會做law
諗定無人會搶佢生意
尖沙咀站有la
買飛啫
發夢到咁上下好醒啦,面對現實
根據某公司高層原則
做乜要整咁好畀你呀
用唔到apple pay你班契弟都會黎食老麥架啦
特登整好返個apple pay有咩利好因素先
硬食你架今鋪
x3

Samsung送咁多垃圾app, android更新又慢
通常iOS map transit direction出之前,啲火車站呀咁會有粉紅色block括住,表示蘋果做緊野,大家睇下香港啲站就知根本一早 ready。

我開 Apple Map Transit 冇呢啲嘢喎

以前係咪冇個shape架?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞