八達通你老母個屄認真五行欠屌

1001 回覆
647 Like 22 Dislike
可能要用reader先可以將八達通加入apple pay
咁張生就話,我哋做咗野架喇!係你哋班apple user唔捨得買咋
但入左wallet就廢左張實體卡⋯⋯我仲係想用實體卡
我反而想知 Citi張八達通VISA,我可唔可以加入去Wallet,咁張八達通visa就會廢咗八達通功能,變返做一張普通VISA卡。
你唔想廢卡,點解唔開多張卡/入第張卡落去

同埋樓上果位咪on9啦,apple wallet點會無權限讀卡加卡呀
我兩年前半價果陣買左,結果玩左幾次,我買多部AN機算Q數
但允許重複卡既話咁offline交易時個餘額咪會出現問題囉
suica個做法就係入左落apple pay/android pay就會廢左張實體卡,想用就另外買多張
我地係講緊用iOS 八達通App check 實體卡餘額
讀卡器又唔係淨係俾八達通用,所以我有買。
可以check埋edy,nanaco,仲有堆交通系ic卡咩icoca kitaka pasmo
係八達通apps太垃圾,成日話連唔到線。
人地日本仔堆apps 一開apps就一次連到落部reader。
佢發佈會講咩?
live都無得睇
邊度有得睇?
到國內淘寶、天貓網購已成香港人生活的一部份,在眾多付款方法中以「八達通」較受歡迎,主要較方便及與「支付寶 HK」、信用卡付款相比,八達通付款無需提供太多個人資料。不過,淘寶、天貓最新公布:「親愛的用戶,自 2018 年 12 月 31 日起,支付寶將無法提供 Jetco、八達通相關服務,請選擇其他支付方式付款。對您造成不便,敬請諒解。」。這代表香港買家,在 2018 年 12 月 31 日起,將無法再使用八達通付款網購淘寶、天貓內貨品,而需改用其他付款方法。

因為冇人用支付寶?
好多港豬為左少少優惠 出賣自己私隱 點會無人用
無消息?
不如話有幾多人會用八達通幫襯淘寶
八仔要收手續費,已轉用轉數快入支付寶
八達通復康交通資助延長3年 每月接載700程
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20181217/bkn-20181217182224926-1217_00822_001.html

17號㗎啵
希望張生全都用得到
係喎
咁佢要出張免死八達通
功能重複,一定唔會有
唔同cloud system, transfer新系統一定會廢卡
一係好似suica咁開多張新虛擬卡
有人知個發布會講咩未?
真係support apple pay應該一早出哂即時新聞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞