八達通你老母個屄認真五行欠屌

1001 回覆
647 Like 22 Dislike
淨係俾三星玩。三星雖然多人用(都唔夠apple多)
少人用又點?依家問題唔係多唔多人用,而係三叔睇到本地市場對呢樣野既需求,肯去嘗試,一開始就拿到獨家代理,其他廠真係冇得怨。再者,你叫Apple重視香港市場先講啦 根本就冇考慮過香港本地用家需要,三叔同八達通出呢個合作果時,Apple好似連NFC功能都未有得用,依家有冇我唔知。咁如果你係八達通會揀同邊個合作?

但三星用家入面,有幾多人係接受新科技。
An機市場方面,三叔係領頭公司就不用質疑,An機市場咁多選擇,千幾蚊都有部用得過,咁點解市面上大部分人仲係用三叔機,好多都係想用佢既技術同界面。好多人買三叔(S,Note系列)都係睇好佢會將最好最新既技術擺落去。而呢個八達通合作技術,都係一部分人選擇買三叔既原因。
我講返個人見解姐,理性討論下,唔好發埋d一開始就人身攻擊既廢post得唔得?

btw點夠你追曬5個post咁on9
咁你就收收皮啦
依家係講緊三叔同八達通合作既技術wor
唔想知咁仲係度討論乜野
講撚到NFC eSE係八達通同三星先有嘅技術咁款
唉屌你老母縮返入去個閪到先啦
OK原來開咁多個post係為發洩,咁慢慢啦
我唔係屌Apple, 只係上面仁兄講到(都唔夠Apple多),先用Apple黎舉例姐,其他An機牌子都冇架,要屌的話我會話"在坐各位都係垃圾"啦

利申Apple/An都有用, N8 + 6S + ipad pro10.5
你地繼續發洩,我走先
好明顯八達通係收左三星錢啦
Suica一早經已可以加落Apple Pay啦
Suica一早經已可以加落Google Pay啦

三星比係其他android 機受歡迎都係marketing 做得好,佢有咩innovation?

如果apple 忽視香港市場 就唔會係香港用到Apple Pay
三星出埋技術 八達通先肯玩。
所以先會嘈八仔。
唔係你講咩重唔重視問題
Apple 早就整好個地圖比交通工具
唔出為左等八達通
人地出Suica 既時候 八仔連舊雲都未有
如果唔係三星連雲都出埋 你估你依家有得用?

所以先會嘈八仔唔生性
作為曾經最先進既八達通發展咁撚廢咁撚慢仲好意思成日打飛機
都唔屌得
其實八仔呢期賣咁多廣告 係咪為左迎接同三星完約
唔好以為用淫Kay就唔屌八仔
今日又唔記得帶八達通,八達通我屌你老母!
上面個戇鳩仔係唔係以為得三叔既An機先有八達通用呀

係咪連八達通SIM都未聽過

而家屌左5個post都係屌緊八達通不思進取唔肯同Apple Pay同Google Pay呢兩大mobile payment合作呀
Apple唔肯屈就嘛
屌八達通做乜,Apple肯合作就取代咗Samsung啦,咁都未知樽頸位喺邊?
Apple Pay 開太貴 MTR 所以唔合作
唔係你想點,唔通Visa入Apple Pay陣營要自己搞埋套system? 咁就叫Paywave唔關Apple事啦,你班友為屌八達通而屌,Samsung搞infra都有位入
呢間野同狗鐵不嬲只識俾錢落marketing
斷估Google Pay唔會好似生果咁大咬掛
呢樣冇藉口喇掛
平時都難掃
而家搭車呢個掃描器仲整到咁細
無論強國定全球各大金融機構都衝住將自己d交通卡、信用卡參加晒落apple pay(甚至google pay)到,相反8仔呢間野咁不屑一顧 真係不得不佩服佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞