八達通你老母個屄認真五行欠屌

1001 回覆
647 Like 22 Dislike
iPhone 都係無得讀咭...
只不過係八達通server download落黎
一直都有 不過唔畀你睇
同cloud無關

用同一個技術,表現高下立見,仲好意思叫人唔好食西瓜

自己就永遠都淨係識得show 新巴/城巴 港鐵
再一次證明呢間垃圾係踢一踢先行得個半步,如果唔係政府個交通津貼,呢步都唔撚行呀
所以我屌你老母八達通
咁真係夠垃圾
巴士 show 埋咩線咩方向 好難為佢咁
就算無Apple Pay都應該開放讀卡功能啦。
iOS 可(暫時)先在 app 內登記八達通號碼,再在八達通服務站拍卡啟動,之後可在 app 內無卡查閱交易。
唔得喎

我喺八達通服務站拍卡之後, 唔見有選項做任何 activate, 就咁拍完卡走得?
你係 app 內填好號碼未呢
即係行到埋站,係App填好號碼,開藍牙,拍卡?!
App內填好晒,去八達通服務站拍卡作確認,唔關藍牙事嘅

填好晒, 之後佢寫到八達通服務站拍卡啓用服務, 但我拍完八達通服務站同平時冇分別, 冇一個選項係 activate 張卡 in app

而 app 入面當然顯示未 activate 到, 但佢寫一日只會 update 一次, 我唔知係要等定根本唔成功

佢老味, 個設計真係好差, 我去八達通服務站拍完卡都冇任何顯示登唔登記到, 真係屌爆佢老母
要去八達通服務站拍卡, 唔係喺部 iPhone 拍卡
所以要佢 meet 到 Apple 個 requirements 都好難下, 根本成間公司都係痴痴呆呆坐埋一枱
但個App 唔用藍牙save到八達通號碼咩?
去 More ---> Manage Octopus, 入面有得比你入 Octopus No. 加卡的
我就是試個度
呢頁打完no.㩒儲存就已經係我頭先張圖嗰頁,但冇見到option比我揀「服務站拍卡」

On 咗不需要八達通流動讀寫器的服務
真係只係為咗公共交通補貼而出

https://www.youtube.com/watch?time_continue=15&v=3ZpHDFvmcbk
都係唔得
算啦放棄啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞