[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (6)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
有冇巴絲知道一月尾去高千穗會唔會唔靚

諗住帶兩老去睇風景,自駕,諗緊落唔落埋高千穗

上個月去福岡兩個都去哂
感覺鳥栖值得去 多國際牌子 格局都好行啲
marinoa冇咁好行 同埋多我哋未必識嘅日本牌子
如果打算去鳥栖的話可以唔去marinoa都得
除非好想買嘢
去完太宰府返去二日市站轉車去鳥栖就啱 一出站就有shuttle上outlet
咁你直接同佢講你想幾點上車 佢哋會覆返你email confirm你 到時一出個站會有條友揸住酒店名嘅牌等你
四個鐘我覺得差唔多啊 我上次行晒成條街加食一個鐘飯 再加去貓頭鷹同埋貓嘅cafe 都係差不多四個鐘
但b-speak買細size絕對唔使諗 因為我十點去到都冇哂細得返大 最慘嘅係佢冇人哋講到咁好食 我覺得偏甜咗小小 兩個人食都係夾硬食晒
一家大細有老有嫩,自駕,一月尾
求批評,因為有大有細,想plan好d

————————
Day1
下午落機
福岡-東平尾公園-天神

住天神
————————
Day2
天神-鳥栖outlet-別府溫泉酒店

住別府
————————
Day3
別府-自然動物園-九重夢大吊橋-滑雪場玩下雪(家人話想去下)

住滑雪場附近溫泉酒店
————————
Day4
高千穗

住高千穗
————————
Day5
高千穗-福岡天神
————————
Day6走
————————
睇你有冇興趣鍾意了解啲歷史 佢入場費又唔係貴如果有時間真係可以行吓嘅 但呢個就睇你時間充唔充足
諗住由布院一日遊 住博多
請問搭布院之森即日來回點買法?
想試日歸溫泉有無好推薦?
1月中會去福岡短遊
有無福岡,天神區既美食,商場推介
聽聞一月中都會有新年既減價
七輪燒肉
真係好正 正過多牛我覺得
個燒牛舌真係諗返都流口水
我大約六點去到 唔洗等 走嘅時候已經起龍 但目測唔超過10個人 一定快過多牛 多牛上次等咗成個鐘
唔該巴打,歡迎大家都抛多D玉
最好近博多,天神車站,女朋友唔多行
有免費專車, 車番去個車站, 好似半個鐘一班. 行番去都好遠.
去到柳川站有個大叔會比張紙仔你. 教你點搭番車去車站.
之後上佢專車去碼頭.

https://goo.gl/maps/xdp3ed8Uaa92
依家好多艇都係呢個位落, 唔會再係, 下面條街到落.
主要比你去手信店, 買手信, 行過少少有間博物館, 我冇去過,
等你去入去評測.

https://goo.gl/maps/rPX44VFr8wA2
行去呢條街, 成條街都有幾間
佢有優惠卷 減幾蚊. 食六騎, 鰻魚一般啦味道, . 主要食佢醬油滲咗入飯.
反而博多站 AMU PLAZA , 定博多城, 11樓定12樓 果間鰻魚好食.
可以的一日遊
果到舖頭 5點已經要收工,
近車站會遲D 收工.
建議坐 由布號返博多, 夜D走 .可以食個晚飯先走.
因為來回都要 4個鐘.
買飛可以去到劃位.
一係比1000YEN 網上BOOK 定位.

如果覺得由布院酒店貴, 又想浸溫泉可以住別府.
有 JR PASS 唔洗再比錢,
坐下鄉村火車..搭到去 大分
再轉 特急 1個站 8分鐘到別府
第二朝 去竹瓦溫泉砂湯, 之後去 8個地獄湯
住博多,有一日時間諗緊去太宰府定門司小倉嗰邊好
我去果陣就係住別府溫泉酒店(一泊兩食)第日就去由布院住民宿,都有溫泉浸
4月諗住去日本求婚,福岡未去過諗住去
有咩景點夠哂浪漫難忘
4月最初有櫻花
想問呢間野係邊到 我上網搵七輪燒肉 佢出左幾間
記得加密 一陣勁多人去
10號多數已謝
一條友多牛受唔受
想問下各位巴打博多附近有邊間燒肉推薦?
兩老住博多唔多想行太遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞