[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (6)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
北九州 8日半 孝子團(帶老母)求評
1. 傍晚抵達福岡
2. 福岡市內 住博多
3. (拎車) AM 日田市 PM 由布院 (Yufuin Floral Village, 金鱗湖) 住由布院
4. 由布院 別府地獄 出發阿蘇 (有時間:名水白川) 住阿蘇
5. 阿蘇山 熊本城 出發 武雄溫泉
6. 豪斯登堡 住 佐世保/豪斯登堡
7. 佐世保 99島 (仲有咩可以去)
8. Marinoa city Outlet 晚上八時福岡還車 住博多
9. 福岡早餐 1255 飛機回港
孝子唔貪心 只求唔好比佢地哦就得
第5日揸車中間有冇咩地點好停? 原本打算直踩豪斯登堡
thx巴絲
想問下有冇人喺紅葉期去過太宰府嘅寶滿宮竈門神社?

我plan咗11月24號晏晝去,驚會好多人。因為一嚟嗰日有紅葉祭,二嚟23號係日本勞動節,連埋24,25號weekend有3日連假

本身諗住搭まほろば号巴士(100yen一位嗰架)上去,但睇官網架車細不特止仲要半個鐘先一班車

睇blog啲人話太宰府駅個站多數上唔到,我已經plan咗先行一行觀世音寺再喺觀世音寺前個站上車,如果都無乜機會上到嘅話我搭的士算 (西鐵五条駅有冇的士站?定話要去返二日市駅先有?)
長崎,豪斯哩兩天,住邊處
每晚回博多?
靚起上黎可以好靚
遇唔啱時候就
住長崎果邊都冇問題既
又未必需要
不過你幾日都長距離移動,其實哩兩度會唔會啱你玩先
我本身就諗住別府後係熊本/長崎
有冇人去過別府溫泉保養ランド?
我見上網d人評價好壞參半
聽日出發
但跟住哩幾日有機會落雨

那...長崎,豪斯登堡排位上分別都唔大
我應該揀住哂佐賀定長崎好
請問福岡機場係咪國内線多野買過國際線?

基本上日本國內線機場都多嘢買,多嘢食過國際機場
海之中島冬天應該都冇花
伸手一問十一月尾十二月頭係咪會有紅葉睇到

google好似無乜人講北九州紅葉既野
揀到邊到有好酒店,平酒店就OK
你可以查下Jr 搭乘時間
基本上唔差太遠
大興善寺或者河內滕園應該有

利申 未睇過紅葉
河內滕園其實開到幾多號
我睇佢剩係寫12月上旬
黎緊下年6月去福岡, 如果9日8夜唔渣車
想去哂長崎,熊本,福岡,由布院
兜一個圈會唔會太趕?
DAY1 福岡
DAY2 福岡->豪斯登堡
DAY3 豪斯登堡->BIOPARK->長崎
DAY4 長崎->熊本
DAY5 熊本->阿蘇火山->熊本
DAY6 熊本->由布院
DAY7 由布院->福岡
DAY8&9 福岡

其實主要係想去BIOPARK 睇水豚, 阿蘇火山
對北九州無乜認知
有冇人呢2日係福岡
係咪無乜紅葉景點 真係無乜人講
諗緊last minute去唔去好
諗諗下
DAY2 別府
DAY3 別府果個動物園 之後返博多HEA下訓一晚
DAY4 朝早入多良, 再去長崎睇原爆館果D, 夜晚上山
DAY5 軍艦島->武雄 夜晚返博多
會唔會冇咁CHUR
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞