[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (6)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
第一次去景點唔多識 坐車就靠google

Day1. 12點落機 >6點到 由布院溫泉
Day2 九重夢 > 5~6點到熊本 住5日
Day3 阿蘇火山 》熊本
Day4 佐賀》御船山樂園
Day 5 高千穗 》熊本城/福岡
Day6湯島》 博多 〉回港
每日930出門口 夠唔夠

交通
想搭啲特色火車
三日北九州pass 坐哂夠唔夠

非自駕 睇下可唔可以插到啲景點落去
Day 3開始用?
係啊 但係果啲咁特別既火車好想坐
由布院之森,你都坐唔到,day 3開始
A列車
Aso boy
哩兩款,不過同你想去的地方有茅盾

Sonic, 海鷗,橫斷特急,算唔算特別?
上山大機會D
Day1你用咩交通工具去由布院?
Day3熊本來回阿蘇火山只有巴士搭
Day 1天黑先到溫泉酒店
Day 2又倒塔咁早去九重夢
湯之坪完全行唔到,又得咁少時間喺溫泉酒店,好似有啲浪費
好多溫泉酒店30日前平啲喎
我撞正29到2號係北九州
福岡 熊本 柳川會唔會正嘅餐廳同舖頭都唔開 有冇巴打有經驗?

如果1月1號去門司同唐户市場係咪超錯
有無人福岡跨年
就去但咩都無睇過,有咩地方好去都唔知
求推介
月尾會帶埋個歲半小朋友出發去九州玩5日,順便係果邊跨埋年
有無巴絲幫手無望下個行程有無問題

Day 1 福岡週邊 麵包超人兒童博物館
Day 2 門司港+下關+小倉
Day 3 九州自然動物園
Day 4 熊本
Day 5 太宰府
全程住博多,day 3-5會自駕
有冇巴打知
唐戶市場紅日都開無所謂
我睇到好似1月1唔開 算啦
2018年1至4都唔開
自己估下2019
你估元旦嗰日門司小倉啲野仲開唔開
嗰日想去睇下,同食下野
你話我知想睇咩
大家一齊Search下好過
想問下爸打熊本誇年有咩活動推介?
九重夢完會睇下幾點 去湯之坪行掛
無計第一日落機已經坐3個幾鐘車重要唔識
有無邊間酒店推薦
諗住一月頭去福岡
買jr pass

Day one 晏就4-5點到熊本(熊本Square/熊本城周邊)

Day two 去阿蘇火山一日 宿熊本

Day three星期五 朝早睇吓熊本仲有冇嘢行 冇就返博多(去太宰/門司港及唐戶市場)

Day four 博多搭特別列車由布 宿由布

Day five 朝早返博多9行(太宰,大濠,櫛田,今川)
Day six 最遲2點走 未諗到去邊

想問下由布有冇邊間溫泉旅館值得一戰

同埋其實5/6日博多仲有冇其他地方好去處(可以唔去博多,但會宿博多) 因為都係5/6日都係暫定可以轉的行程嚟
四點前都多鋪頭開嘅
啱啱追完post見大家推介
仲有冇巴打bookmark咗其他好嘅旅館推介
依加係大分
琴日玩左由布院,好悶,除左個釜飯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞