[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (6)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
博多至由布院來回都九千円啦,你諗下
有冇坐過阿蘇直升機嘅巴打講下感覺如何
諗緊坐唔坐好 因為坐直升機就入動物園會方便啲
同埋如果兩支公去阿蘇動物園會否悶
咁又係 thanks
仲諗緊fix 死左56日留係福岡之後再拖行李周圍走好似有d 煩 不過酒店又掉唔到上前更加貴 可能都係拖住走去到擺低行李
聖誕節去左福岡第一次自駕遊,而家返黎反而唔慣,好想再去旅行。plan 緊下次去日本都係自駕。
我都係,第一次沖繩試完自駕就上左上引
揾過少少資料 想買三日北九州pass
福岡去大分 大分去熊本再翻福岡
之後福岡去長崎
因為熊本同長崎各自有一個地方好想去 所以點都想去一轉
好耐無去旅行好緊張
福岡塔下個月開始會休館
福岡黃蜂
有冇人係agoda 預訂過酒店
佢預訂個方法係一定要到店付款 想問係唔係已經成功訂左架啦
因為就係打少少個人資料 好似名同email就 訂左
怕去到冇房就仆街了
佢一定有email覆你架
咁用盡張pass
大分去熊本你要經博多轉車喎
有無邊間夾公仔鋪頭係24小時
Day 1
中午到福岡》運河城〉夜晚屋台 宿福岡

Day 2
租車》烏栖outlet>熊本(下通,熊本城)宿熊本

Day 3
高千穗峽》阿蘇〉草千里 宿阿蘇

Day 4
大觀峰》九重夢大橋〉由布院 宿由布院

Day 5
別府地獄巡禮》鶴見岳〉別府野生動物園》小倉 宿小倉

Day 6 (星期六)
唐户市場》太宰府〉福岡還車 宿福岡

Day 7
天神行街 宿福岡

Day 8
博多行街 下午機

第一次九州自駕 各位巴打比下意見
Day 5 夜晚會去小倉城門口影下 因為小倉城休館到三月
想問下住過由布院ubl 既巴打
佢果架 接駁車係點預約架
買左二月機票 福岡入 長崎走

點知二月16 福岡酒店超貴

依家應該去到就直接去佐世保,暫時打算用sunq pass

1st day - 福岡 12點到 可能行下福岡 夜晚6-7點搭巴士去佐世保
2nd day- 去平戶 行下平戶城 同 鄭成功出生地
3rd day - 佐世保 99島 夜晚去長崎
4th day - 長崎 暫時應該原爆館同周邊
5th day - 長崎 半日軍艦島
6th day - 下午3點準備去長崎機場 夜晚七點機

暫時咁plan 請問有冇咩建議再加行程/改良
佢地會主動email你 你到時同佢講想幾點上車就得
經agoda訂 都會有?
冇錯
知唔知出發前幾多日會有email通知呢 thanks
大約一星期 會send email問你

Please tell me the means of transportation
In case of train or bus, please tell me the time to arrive at Yufuin station
The shuttle bus is from 15: 00 to 17:00
What time do you check in
Dinner is from 18:00
Please tell me the ratio of men and women by room
Do you have children? (How old)
Do you have any allergies to food?
JR非特別列車唔Mark位會唔會冇位坐
有自由席,通常都有位坐
不過你唔係好趕時間,就去book指定席喇
一月二出發去福岡
會住一日長崎
想問除左稻佐山夜景外 附近仲有咩值得去架
聽日出發
好緊張
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞