[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (6)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
Day6
趕時間啊?
Sure趕到船?

軍艦島上陸要明年2月先解禁
我係明年2月中去
咁我應該DAY 5就返博多之後DAY 6去軍艦島 會唔會好啲?
一月中如果想去7日,但唔自駕係唔係報團好過
最好day6已經博多做出發點
落長崎已經2個鐘

別府出發,坐車都坐到傻
時間上,必定要軍艦島下午船班
Why要報團?
7日想去冰先?
JR唔是一個問題噃
我睇上面啲行程多數都是
博多—》由布院—〉熊本

睇落好似都好遠咁

仲見巴絲講到由布院去啲溫泉旅館冇自駕就去唔到咁
上個月去完 覺得都可以 staff好好
我着最簡單嗰隻房 房夠大

一泊兩食兩餐幾好食 但我淨係影咗一開頭嗰啲嘢食

溫泉就不算太大 但好少人浸 所以都幾好
唯一一樣不足就係唔近jr 但佢哋可以接送 車程就10分鐘
好處就係近金鱗湖 行五分鐘就到
如果想朝早去睇霧氣 個人覺得最好揀近金鱗湖嘅溫泉旅館 我今次朝早七點幾去真係影到仙境咁
博多,由布院,熊本,JR搞得掂
由布溫泉旅館有近JR駅,有遠
亦有唔少有接送
JR駅外亦有的士
唔係正常咩?
嚟緊一月會去福岡4日3夜
求意見
DAY 1: 落機+牡蠣小屋
DAY 2: 門司港+鐵路館+小倉城/旦過市場
DAY 3: 啤酒廠+太宰府
DAY 4: 返港
行程會唔會太chur?
太眼訓打錯左
多謝絲打包膠
我都係想睇朝霧先想揀依間。
不過女友想住由布之彩 所以轉左果邊依家睇不到了。
鏡一樣既水面同果層霧氣真係好靚 好想親眼睇
呢個好睇天氣
想問下住福岡 但媽媽一直話想去天草睇海豚 我見佢哋好遠唔知有冇機會去到 上網睇好似冇相關行程
咁都係既 不過依家就算幾好天都冇得去
比我想像中多好多霧氣 一開頭以為得少少 但第一眼見到成個溫泉咁 個下覺得早起身都值得
由布之彩我有朋友住過 聽佢講食物都ok 但冇榻榻米得普通雙人床 但雖然真係唔近 但search好似行35分鐘就到 如果唔係太凍嘅天氣 當晨運都ok嘅 但當然要睇下你女朋友想唔想
一定要夠早同天氣夠凍 就大機會睇到霧氣
我嗰日去天氣都普通㗎 諗住睇日出但冇太陽 個天陰陰暗暗咁 同埋嗰日就落雨 所以影相都冇其他巴打啲圖咁靚
熊本至阿蘇 係唔係JR 都未開返?
訂左幾錢,連晚餐?

得巴士
1:福岡:住福岡forza+付近行
2:武雄溫泉站:住東京屋溫泉旅館+御船山樂園
3:豪斯登堡站:住日航+豪斯登堡
4:天神:住福岡forza+太宰府
5:小倉門司:住福岡forza+小倉門司一日遊
6:由布院:金輪湖周圍行吓-未知住邊間好
7:福岡走人

改成咁有冇問題
5日pass搞唔掂
想問下 Forza 係唔係溫泉酒店黎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞