[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (6)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
thanks 放到兩日?
邊間酒店?放一日都唔得
最多三日,只收一百円,一係用儲值卡
Sun life2.3
上星期第一次去由步院,當地既觀光配套都做得唔錯,我地坐十點幾班由步院之森去到當地想搵 locker 但全部都 full 哂,但車站旁個旅客中心都有個行李寄存,同可以安排即日配送到旅館,每件配送行李都只係 600 円,抵比啦。
果個位好隱蔽下,係個大堂陰暗角位度
都係既,唔行入去睇可能會忽略咗,但可以即日送去旅館真係超方便,我向由步院住兩間旅館共四日,住完第一間返出車站放底行李比佢地送去第二間旅館,超方便。

下次咪鬼去呢間
貪平,又返JR
邊間酒店?放一日都唔得
Sun life2.3
下次咪鬼去呢間
貪平,又近JR
7-11/12同老媽2人遊
有冇人可以幫我強化下

Day 1: 機場 –> 酒店博多食拉麵–>天神食屋台

Day 2: 唐戶市場食魚生 –>櫛田神社–>中洲博多運河城 食燒肉

Day 3: 博多 –> 由布院

Day 4: 由布院 –> 博多

Day 5: 博多->OUTLET –> 機場
你想點強化?
輕鬆遊? 景點oriented? Food?

自駕or Jr pass?
Day 5 outlet, and which one?
用 jr? Over 3日pass
Day2,3,4先要用pass , 買3日pass
就係day5無指明那個outlet
去鳥栖就可能要用到JR
Then over 3 days
可以買福岡one day pass 820円,可以搭快速區間JR 荒木行、太約三十分鐘去到鳥栖,轉巴士
之前有人問九重夢大橋值唔值得去?
我覺得值,因為好多香港人去
有免費巴士上去

有比錢巴士上去500円
大家一齊發下夢啦
岩岩上星期六到,諗住一落機去車站book 後日由布院之森,被告之打後成日星期full 晒,焗住坐七點幾個班車入去。建議你係一定要坐到就book 定先
岩岩去完,冇晒紅葉,行完條橋就on 99冇野做,可以skip
行緊啦⋯⋯是旦啦
搭JR咋 我諗住買3日pass
輕鬆食下野行下 老母唔行得
孝子
充實啲
可以落熊本搵部長開心下笑下
車程唔長,又有路面電車

入唔入熊本城就見人見智啦
城下都有shuttle可以兜上去
當然都有5-10分鐘要行既腳程
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞