[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (6)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
黎緊同女友12月尾6日5夜自駕遊啪啪啪之旅, 求意見介紹
Day 1: 下午福岡落機, 住福岡
Day 2: 朝早拎車, 夜晚住黑川溫泉
Day 3: 黑川>別府, 夜晚住別府
Day 4: (諗唔到)
Day 5: 福岡天神 hea???

福岡有2日時間去邊好
追下post先
由布院

小倉

門司港
我都比你地講到驚
想知如果我上左KKXXX買左pass 要點先上網book去由布院之森嘅飛?
最好訂D位,風景靚好多
因為我坐A位,
有冇巴打4月去 ? 開始book 酒店未?
想約指定席係咪要加錢?加幾多?唔該
1000円,網頁有寫
想問如果想用盡JR Pass去柳川太宰府應該點去最好?
睇黎睇去都好轉折

同埋想問柳川咁多間鰻魚飯最好食邊間?我見好多台仔介紹六騎同若松屋
若松屋tabelog有3.63分, 六騎得3.18
https://www.google.com.hk/amp/s/s.tabelog.com/fukuoka/A4008/A400806/40000145/top_amp/
https://www.google.com.hk/amp/s/s.tabelog.com/fukuoka/A4008/A400806/40001047/top_amp/

元祖本吉屋有3.72分, 俾我會揀若松屋or佢

利申: 早兩日食過若松屋, 超正
何止轉折,仲好花時間,睇下地圖都知啦
買張西鐵太宰府柳川觀光套票,玩足兩日咪仲輕鬆。
想用盡張JR pass,咪搭多幾次博多至熊本新幹線囉
thx bro
之前因為太忙冇時間plan,又要趕book由布院之森,所以直接買左5日pass 去到就發覺頭2日完全冇用過
唔該哂,好多人都就腳搭完船一上岸就食嗰間
你去到日本嗱
以為你未出發,唔係就可取消張五日pass,改買三日pass咪無咁蝕
係呀,我而家係逐日諗去邊,所以先發覺用唔到pass
熊本城封左搞到唔想去,門司港weekday去又冇野玩
黎緊5月中去6日5夜, 飛福岡
宜家plan 一落機(晏就3點拎)搭車去由布院stay兩晚,之後去博多住3晚,福岡返(晏就4點拎機)
想請教如果想係由布院去阿蘇火山會唔會唔順路?
定係應該先去熊本上阿蘇再去由布院之後返福岡?

主要想去由布院同阿蘇火山(如果唔係太chur) ,同埋係福岡hea下食下嘢
我覺得一早由由布院坐Jr去阿蘇火山玩,再坐巴士落熊本好似好好多,起碼順住落,但行李又點搞呢?
黎緊5月中去6日5夜, 飛福岡
宜家plan 一落機(晏就3點拎)搭車去由布院stay兩晚,之後去博多住3晚,福岡返(晏就4點拎機)
想請教如果想係由布院去阿蘇火山會唔會唔順路?
定係應該先去熊本上阿蘇再去由布院之後返福岡?

主要想去由布院同阿蘇火山(如果唔係太chur) ,同埋係福岡hea下食下嘢
我覺得一早由由布院坐Jr去阿蘇火山玩,再坐巴士落熊本好似好好多,起碼順住落,但行李又點搞呢?

仲有⋯放工時間熊本勁塞車,當日我由機場坐巴士去熊本火車站就用咗成兩個幾鐘啦⋯⋯又落雨又凍
就係行李好麻煩
所以諗緊定係直接熊本兩晚(上埋阿蘇),由布院一晚,兩晚博多
唔係就放棄熊本阿蘇,下次再一次過去
阿蘇有冇位暫存行李?
Btw 有冇人住過由布院Lamp之宿?見佢係agoda好高分Book左呢間
同埋福岡600-800蚊一晚有咩好推介?
長崎都幾舒服阿
睇下夜景
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞