[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (6)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
最普通嘅房冇私人風呂 加哂税所有嘢大約港幣二千五到兩個人一泊兩食 我地再加錢每人1000yen upgrade豐後牛鐵板燒
想問下博多去由布既由布院之森三號係咪ab位靚d 係邊卡係有特色裝飾
我睇下到時咩天氣先 如果真係睇到既幾d 起身又點話
要好早起身,最好8點前去到
4. 擺後就可以了
好似唔係,最少博多果間無
我係book咗第一卡 啲櫈正正常常
第四定唔知五卡有啲柒 係迷彩櫈 冇影到用住網上啲圖先

至於座位 我由博多出發 係坐cd 但都有望下隔離ab嘅窗外 覺得唔係好大分別 可能我留意得唔係仔細 等其他巴打再補充
Day1 HK—>博多
博多周邊(住博多)

Day2 博多—> 門司港
門司港、小倉一日遊
夜晚小倉—>博多 (住博多)

Day3 博多—>由布院
由布院慢遊一日
(住由布院)

Day4 由布院—>未諗到

(住博多)

Day5 博多—> 熊本
熊本一日遊 (住博多)

Day6–>博多返香港

買左五日pass
岩岩改左小小,巴絲點睇呢個行程?
想問下
我買5+3嘅jr pass
咁我係第一日攞曬
定第6日先攞3日jr pass?
改Day4落熊本
買3日已夠
可以一次過拎哂,驚佢唔明,你可以嚮張紙寫上使用日期
Day4可以去別府一日遊,再去博多,或者去九重橋大橋
唔想蹝張5日pass,你咪day6走去熊本食早餐,食完返博多囉
我都係坐1號車卡,第2行A,不過係由布院至博多
雖然行車方向唔同,但所望景觀一樣,所以你想望靚景最好訂C,D座位
由布院去別府成粒鐘
原本都想去 11點先有車 去到12點
行一陣 返博多又三粒鐘
買左pass,由布院之森,係咪係JR站mark位?
無得預先上網mark位?
有冇親子遊行程share? 追左幾個post 都係情侶景點多
咁由布院》九重夢大橋〉博多
但火車站唔知有無locker 放行李喎⋯⋯雖然我去過
我博多住同一間酒店,去由布院帶backpack過去,所以唔使寄行李
如果我1號去,4號先搭,1號先book會唔會無位
唔識答喎
其實架車真係一般,唔好太大期待
雖然係,但都係想開下眼界,感受下
去到先知搭唔到咪改下一班囉⋯⋯
Thank you all
再睇下點先 大概行程plan好左
想問一問 買左jr pass
如果第一日博多去長崎
第二日長崎去熊本

長崎去熊本 果程係唔係都係搭返jr會較快
上網見有人搭船 有冇人搭過?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞