[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (6)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
但又有個問題 如果我唔去火山淨係去熊本
落機就去由布院stay兩晚
咁係咪冇得用sunq張pass 搭巴士去熊本
來回都6個鐘
唔該曬兩位巴打
可能今次唔上火山住 ,淨係行轉熊本搵部長
Hea住遊
福岡有咩即日來回好推介?
唐津交通麻煩?
博多坐地鐵都係轉一次車之嘛⋯⋯行完有時間咪行下outlet囉
想問下爸打上jr網book由布院之森既問題?
事關我想訂12月29號 朝早9:24 or 10:30 個兩班由布院之森 本身前幾日已經搞好哂jr kyushu個account打算今朝9點幾就上網book定 點知今朝9:45一上網睇就已經寫住not available for reservation 淨返三班既由布特快同堆下午14:25既由布院之森可以訂 想問下爸打之後幾日會唔會有機會有人退飛可以訂返朝早既兩班由布院之森?
係咪睇錯時間?

快D Book啦
原來我睇錯
仲有得訂飛喎⋯⋯不過我覺得佢訂飛個網址神神地

位唔多,訂到就唔好理位置
頭先再睇都係not available...

Double check過應該冇揀錯時間日期
上個月我訂由布院之森,訂完後發覺訂錯座位,又唔比我改
反而由布號就得喎
武雄唔算煩 雖然我上次住咗晚
我都有去睇過熊本熊部長 無咩特別
福岡市都可以行玩兩三日
睇下本身你想做d咩多?
因為我嗰陣時點對點咁走, 所以多時間留係郊區
想問下一去到福岡機場向邊到兌換JR pass
由布院之森上網訂左向邊到換
因為好鐘意熊本熊
最主要食下嘢 行下街
想搵一日有啲嘢娛樂 廢事日日行街
唔知5月中尾仲有冇花睇?
福岡市有咩做?
http://www.jrkyushu-kippu.jp/fare/ticket/96#minamiaso

呢個pass10800yan包3張1日券連JR、西鐵、福岡地鐵、潮風號、小倉輕軌、熊本/鹿兒島市電都包,好似好抵咁,有無巴絲買過?
邊度有得買?
係唔係無得劃指定席?
兩個人同一日用得唔得?
月中向福岡 stay 左一晚博多之後 stay 四晚由步院後再 stay 一晚博多,向博多頭尾兩晚剩係落過天神同博多站上面 d department store 度行,而四晚由步院時間好似停留左一樣,訓醒食完早餐跟住落金鱗湖同山莊無量塔𠴱邊行住食食住行,𠴱種 hea 係有點頹廢。
由布玩到四日?
果度真係好鄉下地方,夜晚唔好落街果隻咁

福岡市我都係行下街食下野
5月未必有 可以留意下能古島官網 有機會有花
宜家諗住第一晚係福岡
第二日先去由布stay一晚之後行下別府或者九重夢就返返黎
第三日就去熊本一日遊
最後就買下嘢
係咪好多人 要提早好多去?
部長辦公室?係,最好九個字至一個鐘前霸位,我半個鐘前到都要坐地下
我果時去咁啱唔係好多, 我早咗三個字去咋
想問下
黎緊 福岡 好似好凍 得番 4 度 兩度 應該點樣穿戴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞