[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (6)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (5)
https://lih.kg/836524

大家繼續
BOOK好旅館
咁呀⋯⋯Day3福岡,Day4長崎囉⋯⋯
福岡至長崎都係兩個幾鐘車程之嘛
咁DAY3果日仲有咩玩
Book 好旅館,全部日子booked?
Day 3-5熊本,佐賀,長崎
Jr 用得著地方啦

柳川,太宰擺尾二得唔得
book好由布同別府姐
之後未定
睇你想買3days or 5 days而擺位啦
如果買5日我有咩揀
最好day 3唔會好似長崎咁遠
大把啦
短既小倉,門司,佐賀,熊本
長既長崎,佐世保,豪斯登堡

視乎你揀唔揀到地方行,買,睇,食
無地方岩,買3日算數

其實佐賀熊本長崎呢d都有興趣
當然唔係今次去哂啦
如果係第3日有咩推介 我唔知揀邊係因為別府出返去好似到到都好遠咁
北九洲7日6夜俾d意見

24/11 (六)博多+天神 宿博多
25/11 (日) 入由布 行街+金倫湖 宿由布
26/11 (一)阿蘇火山+阿蘇farmland 宿阿蘇farm
27/11 (二) 熊本+博多 宿博多
28/11 (三) 豪斯登堡 宿博多
29/11 (四) 未諗 宿博多
30/11 (五) 未諗 6點機返歸

會買北九洲JR pass 5日,last 2日俾d建議
用得盡張pass就禮拜日去門司港唐門市場小倉,之後全部推遲一日
得星期日去好d? 酒店已book晒

幫巴打copy返過黎繼續討論
黎緊12月頭會去6日5夜(但最尾果日中午機)
睇過下好多景點都係福岡市
有冇咩好特別既景點推介?
想去藍島睇貓
同埋能古島12月d花係咪枯晒
要返香港啦

要比同事/朋友、有咩手信必買?

必買就冇 但左邊伏伏地
唐戶市場真係勁垃圾

價錢又唔係平

仲要味道勁差,真係不可一、不可再
唐戶市場真係勁垃圾

價錢又唔係平

仲要味道勁差,真係不可一、不可再

有無其他市場推薦
因為唐門市場週末先開
我上兩個星期去,感覺要每間格下價,睇岩先好出手買 不過咁做就預左有排迫

價錢就唔評論啦 食過500yen一件岩岩拎出黎賣既靚toro係物有所值

真係好正
有無邊間迴轉好食,試過葫蘆,仲有無其他值得試
北九洲7日6夜俾d意見 

24/11 (六)博多+天神 宿博多
25/11 (日) 入由布 行街+金倫湖 宿由布
26/11 (一)阿蘇火山+阿蘇farmland 宿阿蘇farm
27/11 (二) 熊本+博多 宿博多
28/11 (三) 豪斯登堡 宿博多
29/11 (四) 未諗 宿博多
30/11 (五) 未諗 6點機返歸

會買北九洲JR pass 5日,last 2日俾d建議

唐戶市場係咪一定星期日去?
56日先開
門市港都可以用JR pass 去
好唔該巴打們,我度度先,另外阿蘇去熊本係咪冇JR 要坐巴士
如果我5day pass轉做
由布
別府
佐賀
長崎
豪斯登堡
剩返最後果日用套票去柳川太宰點睇

同埋佐賀 長崎 豪斯登堡果3日應該點排先順
買嚟派嘅,喺博多車站買煎餅都得啦
有冇4日3夜行程參考
右邊綠茶餅?1080円?
冇食過右邊 圖上網搵
印象中福岡啲綠/抹茶嘢麻麻
有無巴絲下年一月自己去福岡
可以一齊食餐飯
由布園?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞