[狗會]電話投注員工吹水區 (1) 轉會喇喂

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
又射波

唔係 係1818
我係個邊做online database

1818都唔多call咩 成日投訴問野

我個fd有日加班幫手入戶口申請表 佢聽到隔離icc有人打上黎話要斬騎師

輸左唔發洩一下就真係去殺人架啦
我每場去十分鐘算唔算嚴重 會唔會比人炒

十分都炒可以摺咗成個電話投注
仆街tw早走又要等完場先走得
唔再係即報即走
翻4日先夠50%
只係翻3日,另外果日交醫生紙,
當唔當夠50%

是唔夠
因為佢會唔當交醫生紙嗰日在更表,變左7日,你返3都唔夠5成

姐係宜家交醫生紙都無用?

咁下面講豁免係咩意思

若同事生病或遇有 緊急事故,可 於其後根 據員工守則,遞交相關 證明文件豁免 有 關之休 假或缺 勤記錄。 同 事 如有 需 要 提 出 每 月 多 於 五成(50%) 的 休 假 , 本 部 亦會豁 免 有 關 更 表 。

如果你真係唔好彩返唔到,你比醫生紙可以豁免嗰日更表,如果你真是不好彩入左醫院訓一個月,成個月唔計
假設你有8日更表,你要返夠4日先5成,
你嗰日醫生紙只係減基本更表日數,就係變左7日,但是你只係返左3日,都唔夠5成
除非本身更表得7日,這樣在5成

謝謝巴打詳細解答

姐係如果我有8日更表,
我只係翻到3日的話,
我就要有兩日係交醫生紙?
8日更-2日病假,
姐係6日更,
50%係3日
錦我翻3日就夠數?
乜今日有五十蚊咩 我以為要番夠85%先有 原來係額外獎金?

有, 27號$100
唔再係即報即走

近期冇做死人掛

巴打坐一樓定二樓?

有, 27號$100

屌 蝕左 我最後一場早走左
日更6個鐘 85% 放得54分鐘
每場去得5分鐘休息 去個廁所
拉褲錬慢少少 都無左$50
日更6個鐘 85% 放得54分鐘
每場去得5分鐘休息 去個廁所
拉褲錬慢少少 都無左$50

利申 tsw 25分鐘飯break員工
唔再係即報即走

近期冇做死人掛

巴打坐一樓定二樓?

二樓巴打
唔再係即報即走

近期冇做死人掛

巴打坐一樓定二樓?

二樓巴打

我都係
狗會之前搞咩85%多50 肯做就拎到 就算同工不同酬都叫係公平起碼人人平等

1月搞個前5%高rate多更(抽更)有700 咁樣公平? 同工不同酬 仲要限死5%人有 咁撚狗都得既咩? 咁都唔犯法?

同埋呢個措拖 影響晒所有人要食更多call peak time d老野唔起 儲高rate 拉高rate平均值 所有人會食更多call 做好心理準備啦

屌 好撚狗 職員資訊欄唔見有寫既?
狗會之前搞咩85%多50 肯做就拎到 就算同工不同酬都叫係公平起碼人人平等

1月搞個前5%高rate多更(抽更)有700 咁樣公平? 同工不同酬 仲要限死5%人有 咁撚狗都得既咩? 咁都唔犯法?

咩5%?
唔見有登出黎既?
TSW呢幾日癲到連最新資訊 職員通知個D都顯示唔到出黎
出左新通告都無人知
去飯堂D AA又只係顧住見人影聖誕相交差

咩5%?
唔見有登出黎既?
TSW呢幾日癲到連最新資訊 職員通知個D都顯示唔到出黎
出左新通告都無人知
去飯堂D AA又只係顧住見人影聖誕相交差

咪係囉 好on9 跑幾點又唔知
我仲唔知琴日有bonus 走埋

咪姐係勤功果類,應該冇犯法
狗會應該見出果50蚊冇咩效果,出700個數大d應該吸引力大d
btw出幾多都好,咪玩85%做壞規矩啦,擺明下個月唔做出bonus,遲d早走

同埋呢個措拖 影響晒所有人要食更多call peak time d老野唔起 儲高rate 拉高rate平均值 所有人會食更多call 做好心理準備啦

我到而家都唔知入call係點計 點解高平均rate會食多啲call

咪姐係勤功果類,應該冇犯法
狗會應該見出果50蚊冇咩效果,出700個數大d應該吸引力大d
btw出幾多都好,咪玩85%做壞規矩啦,擺明下個月唔做出bonus,遲d早走

咁一月出左通告有bonus
4、14、22、25
但無時間睇晒成個板
見唔到咩前5%既通告
BTW如果大家都同佢玩85%,第日就變左規矩,屎都無得你食
85%變恆常既話真係又想有同事出事,嚴重倒退
呢件年其實好多野唔覺唔覺都倒退左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞