[狗會]電話投注員工吹水區 (1) 轉會喇喂

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
最快Apply途徑:
直接打去中心約時間IN或留名即可

各中心人事部電話
ST: 2966 8988
TW: 2409 2211
TSW: 3980 7700
TY: 2433 7228

網上
http://corporate.hkjc.com/corporate/career/chinese/BET-PT-telebet.aspx

不過無咩特別事我都希望大家唔好做
講呢句為大家好,做得就放下你樽鹽
To:所有同事
還記得年初三罷工嗎?
果陣馬會不停出獎金,飲品等安撫大家
返工仲開定電視俾你睇英超
過左咩都無了...前兩日仲專登整壞休息室第三部電腦
今日俾我唔覺意開著返 ,又可以睇波
馬會如果再咁狗我地要係馬季完之前再發起罷工,
爭取我地應有既福利、工資,良好既工作、休息環境等!

To:非沙田C4同事
好多野係要爭取的,我地C4有個占叔
成日幫我地搵主任呀搵立法會議員呀咁
call接call時有佢係到電話機就會自動較ww3秒俾你抖
我地去廁所係6個去3個,即係一個鐘裡面可以去3次(10分鐘內)
你地唔好妒忌c4同事,應該傳開去集體向馬會爭取,如每次去廁所可以6個去2個...
而唔係見到自己食屎,要c4同事陪你地一齊食屎
馬會驚死你地罷工之類,尤其是荃灣同事
唔爭取就繼續留係地獄啦

To:新同事
唔好眼紅人係咁去廁所
遇到d超懶同事不停蛇皇
唔需要心理唔平衡,
一齊去就ok..如果遇到d pk唔係12分鐘之內返黎就舉手去廁所
要唔怕醜多d舉手,話俾組長聽隔離位同事成日唔返黎....
10分鐘返黎的就是好同事

以上資訊由最愛水樹奈奈 巴打提供
FAQ :(隨時新增題目)
Q.想做,點IN?請唔請人?
A.直接打電話去centre約時間,上網有排等

Q.IN果時會會問咩?點答?
A.會問幾錢Q,是但答就可以

Q.IN果時要點著?
A.西裝

Q.點解荃灣係地獄?
A.自己做下就知

Q.馬會要陪訓幾多日?
A.絲打就日日都要啦....巴打就

Q.係咪年年都會加人工?
A.係,不過會系canteen度加返價

Q.馬會係咪好多囡返?
A.好多囡囡返..........三,四十年前果批

Q.邊度有神醫?
A.問下Eason

Q.係咪打去hold線就識到絲打?
A.呢D咁神奇既野只會發生系我同佢身上

Q.Urgent要幾時請?
A.當你好Urgent要請Urgent假時

Q.呢度有無神醫?
A.神醫自身難保

以上資訊由真是太淫蕩了巴打提供
員工心聲:

真係Hi 你肯批假未 今日打去佢話唔向左走向右走批假,我話番學請urgent都唔批
所以決定劈炮啦

狗會我Hi Auntie呀!祝你班廢柴高層
成世哩向狗會,日日比人Hi到屎忽開花

仲有西客們,祝你班Hi Hi個個輸到破產同跳樓
比大耳窿丟哂你班渣滓落街,死無全屍

員工心聲 之二

https://www.youtube.com/watch?v=knOTyT1Tfuo

員工心聲 之三
馬季完加人工就加多d啦
唔係班暑假完後又一大班人走左去唔返黎
想做死我地舊人咩

以上心聲由最愛水樹奈奈巴打提供
香港賽馬會電話投注部八宗罪
1. 人工太少,根本吸引不到新同事入職,只吸引到學生做暑期工,暑假過後又會有離職潮,結果員工的工作量過大,無法提供優質服務。
2. 不批緊急事假、甚至紅白事假,因事請假者則要接收警告信
3. 在中心掛大量大賽橫額 (例如歐國盃),一來浪費金錢 (因為員工不能參與投注,亦不能在當值期間觀賞賽事),二來影響照明,影響員工視力。
4. 放飯時間不一, 一上班全部職員立即放飯30分鐘, 飯堂容量有限, 以致職員出現不夠時間吃飯及趕吃飯情況,組長不體恤員工, 食飯, 去廁所, 休息分別提早3-5分鐘就催人埋位, 配合繁忙時段, 壓力越積越大。
5. 設備問題,耳機細聲,員工要按住耳機才聽到,長期會損害影響聽覺
6. 制度不一,例如: 天水圍中心用膳時間只有25分鐘,比沙田中心少5分鐘
7. 只要收到客人投訴,即使是無的放矢,主任都可以雞蛋裡挑骨頭,員工要硬食警告信
8.為左搬去新大樓,而家係到捉人著短褲背心,Auntie份工又唔洗見人點向左走向右走解唔俾著
宣傳短片:

電話投注工作如何令u grad既城漢學到 Team Spirit 同令份 CV 更加靚仔 ,
以及嘉雯一星期只翻兩日,每月就有3~4千蚊

https://www.youtube.com/watch?v=isaRwWdEaVk

電話投注工作如何令曹女士覺得自己在c9堆中最醒目,同完成置業美夢

https://www.youtube.com/watch?v=Mv4Vl7pfBUc
蘋果動新聞短片:

朋友猝死無停手 馬會職員好難受

https://www.youtube.com/watch?v=fr1HDdwUlvI

兩個月死兩員工 馬會職員好陰功

https://www.youtube.com/watch?v=jjuwrvlvZv8
垃圾工仲有人做
留名
LM
本身諗住做 睇完個post都係算

屌 為左個6 70蚊時薪做到隻狗咁

屌 為左個6 70蚊時薪做到隻狗咁

其實做熟左訓住做都得
唔想翻工
以前真係好做幾hea 而家搞好多制度變左一份on9工

12月得5日有bouns

12月得5日有bouns

由60蚊cut 到50蚊 再由8~10日cut 到5日

仲有d 咩指定球賽日,on duty 到3000 有多60蚊,但個日電話投注收29:45,咁即係比唔比人攞果60蚊

馬會諗埋d 鐸叔數真係天下無敵
禮拜六真係好撚peak 個下真係好想走
新場留名
抽極加班都唔中
前ps員工,每場去15分鐘廁所
我淨系記得我做緊既時候
比人問候左好多次老母
TW同事
ST同事留名🙋🏼‍♂️🙋🏼‍♂️
又係23截糧,3號出糧
新場留名
抽極加班都唔中

邊個center?
呢兩個月加親班都唔洗抽喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞