【12人成軍】《全民造星》男團取名Mirror

1001 回覆
60 Like 311 Dislike
https://bka.mpweekly.com/focus/local/20181031-136407

ViuTV《全民造星》成功捧出一班年輕偶像,男團出道一直備受關注,雖然十一月三日將舉行記者會宣佈正式出道,但有關完整的成員的名單卻未有落實,由於十強中龍志權、細貓和Jeremy會離隊,本刊亦曾率先報道落選參賽者Anson Lo和小評頂上,據知,最終決定再加入阿Dee、阿臣和Frankie,其實Frankie早前跟姜濤和Ian一起拍韓妝廣告,大家都覺得奇怪,為何不是Lokman,原來他與ViuTV已簽約並已打算將他加入男團,一直有指ViuTV有意栽培阿Dee和阿臣做主持,但最終也決定讓他們以男團出道,監製花姐其實都很疼愛阿Dee和阿臣,點名二人有份參與旅遊節目《花姐去旅行》,真係恨死隔籬。

最終男團以十二人成軍,取名為Mirror,以此命名是因為這一班成員如同每一個人的鏡子,意指人人都可以為夢想而努力,達到自己的目標,而他們在賽事中過五關斬六將也是一個勵志的故事;據知,一班成員也覺得Mirror這個名稱,跟擔任Leader角色的姜濤非常合襯,眾所周知姜濤最喜歡照鏡,任何反光物品可以呈現他的面貌,他總不會錯過,Mirror當然是他的至愛,所以大家都笑說如果沒有Mirror,姜濤根本也活不下去了。

無人開post ge
香港天團
因為冇人想知
有無fans 名
3年後仲喺度先同我講
其實姜濤自己一個仲好
佢之前一個人表現完全壓到台
其他人啲質素麻麻地
而且12個人太多,每人可能得一兩句唱
之前佢哋個表演感覺好雜牌軍
不過如果男團冇姜濤應該冇咩人會睇
香港cookies 九個都養唔起
仲好意思12個
單飛仲好賺
佢自己都話有關完整的成員名單卻未有落實,咁佢又報
之前又話旅遊節目有阿dee、嚴祺份,宜家又變左阿神
仲有佢寫啱阿神個名先講啦

利申:支持阿神嘅,不過唔多信佢入男團
姜濤做隊長有啲假喎
最唔想見到stanley 既雞翼袖
扮撚晒野

另外泡菜姜成撚日鳩fing 懶音
咬字正d 先好躝出黎
有邊個覺得韓妝廣告唔係Lokman好奇怪?
有佢先奇怪呀
我覺得搵Frankie好正常喎
篇嘢好老作feel
同發現篇篇報導都要加一段比姜濤
擺明冇訪問過班仔 喺度吹佢哋覺得mirror 個名啱姜濤
啊dee做主持矖左佢 專心拍戲好過
Sor,唔係唔想支持,但感覺上真係唔係好掂,好似夾硬組隊咁
捧姜濤,leader都唔會係佢,段news流流地
一個show錢抽完水再分俾12個人
一定好快內訌拆夥
留budget 比第二季 全民好過啦
組團唔係問題,問題係12條友身材唔可以差太遠,差太遠就會變左騎呢
最基本抽走胸肌男先啦, 我諗大部份人初次見到佢都冇好感
同意
港版exo
係囉
笑料
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞