[TRPG][COC] 長期開團,克魯蘇的呼喚系列

1001 回覆
32 Like 2 Dislike
你此回合已嘗試聯絡車長,所以行動指令無效
必須要另兩位玩家完成行動或限時過去,結束此回合才能再行動
風間調查車箱,發現除了自己,還有一男一女於車箱之內
車箱內雖然仍有燈光,但卻仍然有一種晦暗的感覺
車箱與一般車箱無異,沒有什麼特別
唯獨在其中一對車門上發現了一張便條貼在玻璃上
可唔可以順便睇埋張便條?定要下回合
要下一回合,或者最後一位玩家可以查看便條
另外提醒各玩家
玩家之間的溝通不計於行動之內
但需要投入角色地對話
提醒玩家,到你行動了
我喃喃自語:為什麼坐這麼久,我是不是坐錯車了?
抬頭望吓地鐵站牌,睇下搭到邊個站
你無視了另外兩個車箱內的男人
直接望向了地鐵站牌
原本應該閃著光提示你到達那個站的站牌卻已經完全失效,沒有辦法從中得知自己的所在
我發現自己身上物品都唔見晒,大為驚慌,覺得係訓著時俾人偷咗
我會想先望望同車乘客係咪拎住我個相機袋,唔係的話就想問佢哋有無留意過有人故意經過訓著嘅我身邊做過啲乜嘢
請你直接代入角色與其他調查員進行對話
角色間對話不被視作行動,行動次數會仍然保留
先睇下車廂入面有無人拎住我個袋
車廂內除了你及另外兩人之外就沒有任何人
你仔細看一看其他兩人的手及車廂的其他位置
都沒有發現自己的隨身物品
搵兩人之中比較似本地人同個樣和善啲果個問(台灣國語):
這位先生請問有注意到有誰拿走我的包包了嗎,是這種大小(用手比個方形)的藍色相機包,被人趁我睡著的時候拿走了
角色施旖婕與風間切發出問話
日式英文:我都唔知呀,我頭先瞓着左,啱啱先醒,我正想問你地知唔知發生乜事。
請留意風間切之回應,並直接與之對話
完全唔明點樣玩coc 好想同班fd玩1次 巴哈入邊rulebook 條link又收左檔
其實有kp帶住就已經ok
好想知點樣做一個keeper
刨說明書,跟多幾次團
調查便條
文字團可以玩到2046
呢個真,但當開個先例團出來啦
其實只要番工個陣擺係到
有更新就望一兩眼,再打自己想做咩或者對話
其實速度可以好快
台灣人vs日本人
其實我哋有無成功對話到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞