[TRPG][COC] 長期開團,克魯蘇的呼喚系列

1001 回覆
32 Like 2 Dislike
原來係咁
不過唔緊要啦過去咗啦
重點係而家第二場呢
5+2=7

41J 影D相有無留底?
幾時開下場風間已經等唔切了
LM
第一次睇人玩係youtube個條日本人玩既片
覺得幾有趣
不過創角好似好煩無搞到
都要前題係佢救番醒架
佢急救大失敗,真係好難俾職員留遺言
41J事後記起自己影了不少相
所以拿出來查看
但本身載有怪物及屍體的照片卻莫名全部變成了全黑照
今晚得閒學下整人先
預計幾時有新團
唔係92定93咩
好,抱歉浪貴了少少時間
因為要揀劇本
本身想為第一團打個script log
但發現對話真係無乜
如果打出來,基本得KP一堆描述
所以廢時打了
下場開始,希望各位對話時直接quote想對話的角色,讓你想對話的玩家收到通知,然後雙方直接進行對話,不要由KP覆述了,太浪費時間
同場景內,情報交換不被視作行動
同場景內的移動不被視作行動,使用技能除外
所以同場內,某玩家撿某文件,可以移動到同場景內同伴身旁分享情報,全視作同一回合內
擲骰請到一樓網址擲骰
必須要留有記錄才有效
我剛調整了房間的設定,應該不會再有不能留下記錄的情況
下一個劇本為難度較高,長度較長的劇本
抱歉小弟實在不能爬帖去找你地的角色卡及報名
所以麻煩想參與下個劇本的玩家,quote這層樓,留下你的角色卡網址
今個劇本由於較長,難度亦較高,所以參加人數可以有8 人,更多的就太難安排角色了,亦因人數太多,如果不能快速回覆的,最好不要參加,否則真係會俾其他玩家屌到仆街,拖慢進度
亦同時為了稍後有爭拗,所以現在新增個規則,如果有超過三分之二的玩家同意,不想再等未行動的玩家回來,則就由KP暫控未行動的角色一回合,否則一切照舊,等3小時
所以個職員未死,但都離死不遠
大失敗的話,我就直接安排職員屍變架了
未到大失敗嘅話應該唔分失敗程度喎 即係擲到40 同擲到90 唔係一樣咩
下一個劇本為沼澤人
這劇本是從網上找回來的
再經由小弟稍作修改
所以如果玩過的,不要認為自己的經驗一定有用
如果未玩過的,那你今次更加要小心小心再小心
KP提示,此劇本有戰鬥,但戰鬥基本都係不可能獲勝
戰鬥不是此劇本的主軸
解謎才是
由於此劇本的開場要經過少少的編排,所以玩家集齊後,都需要少少時間才能開團,請各位見諒
所以急救失敗,職員未能回復意識,但無負面效果
但之後你地就無人拖佢走
又無人再嘗試急救
最後就Asha踢門
你一隻鞋就KO左個個昏迷不醒的職員了
邊一張角色卡都無所謂,格式唔同,但玩法都係一樣,但請給我一個excel檔,等我可以隨時改數值,再扔圖上來
我都係用番風間
我極度建議你用呢個網
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1g8-C90TosguOa3LwtdplB6oS8RahR_B1Xx4ff8HqRQU/edit#gid=1168686766
整一張角色卡
一來你易睇又改到
二來我易改
放心,幫你留位
你開一張新後,再俾網址我
數值不用重擲
收到
年幾兩年前已經對trpg有興趣
不過搵唔到人一齊玩
而家又好忙無時間玩
如果太忙玩唔到
那就在這裡睇遊玩過程
其實做旁觀都幾有趣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞