[TRPG][COC] 長期開團,克魯蘇的呼喚系列

1001 回覆
32 Like 2 Dislike
我已經無暇細想我個相機包出現響呢度嘅原因
我迅速執起相機包,再望望前方玻璃,係咪一如既往一片黑暗?
之後回頭望下怪物有無追來,順便望下風間係咪繼續開緊餐
技能好似最多89之後就要靠成長
btw 啲體質好尾機
想問我啲隨身物品有冇帶住?火機 煙嗰啲
文字團

記得之前睇完gamers想玩
香港有冇面團 網團冇乜feel

大部份都係bg舖頭個d 冇見過有人玩
下一節車廂可以透過玻璃明顯見到燈火通明,一片正常,起碼沒有什麼恐怖的怪物

回頭一望風間已回復正常
風間正在嘗試繞過怪物
但不幸踩到雜物發出了聲響
你定睛一看
他踩著的似乎是一條造型奇特的鑰匙
你的隨身物品只有手機
風間將自己對鞋除落嚟,然後扔向後方車廂引走隻clicker, 之後仔細望下踩中左啲咩,原來係條鎖匙,我執起之後去同41J會合
怪物聽到碰撞聲
咆哮著向風間扔出的鞋衝去
風間的鞋剛好落於港鐵職員身旁
觸摸到港鐵職員的怪物又開始新的人肉大餐
風間趁著這時機
拾起鑰匙,並與41j回合成功
新一回合開始,請玩家重新行動
尋日入錯柵以為條公式有問題
技能
上限為80點,只限一個
70~79點限兩個
60~69點限三個
你有兩三個突破了80點
有一個直頭89點
唔得
你個個仲過份
汽車駕駛150點???
機械維120點???
重執呀
佢比d點太多 已重執
全部都超越人類
風間向41J要求同行,如果ok就打開門向下個車廂前進。
請41j行動並選擇回應風間與否
41J正打算拉開門把,轉頭望見除咗一隻鞋嘅男人執起某樣嘢後,若無其事咁走向自己
心中雖然詫異,但手裡仍繼續靜靜咁拉開連接門,示意風間先走

兩人進入下一車卡後,41J首先輕輕力咁關門,同時研究下係咪可以鎖門?
鎖唔到的話就示意風間除埋另一隻鞋,用來卡住門把

確認安全後我檢查相機包內物品係咪健在(相機+電話)
健在的話拎出相機同閃光燈,想影低後面車廂嘅怪物同屍體
41J嘗試將門鎖上,但可惜門卻沒有鎖上的功能
41J請求風間用鞋子將門卡住
但誰亦明白,鞋子那麼脆弱,如果有什麼意外,鞋子根本不會有用
41J的背包完整無缺
手機及相機亦健在
41J開了閃光燈並嘗試影低後面車廂的屍體與怪物
當閃光燈照射後面車廂時
發現了,原來一直蔓延的黑暗,其實是一個有著巨大類似嘴巴的東西正在啃蝕車廂,可以理解那是某個比電車還要巨大的存在
由於看見這一幕,風間及41J進行
SAN Check 1/1D6
請擲
#1D100
請擲骰
風間同41J講:鞋又點可能卡得住道門,倒不如留低隻鞋等陣如果有其他類似嘅怪物先用
花式自殺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞