[TRPG][COC] 長期開團,克魯蘇的呼喚系列

1001 回覆
32 Like 2 Dislike
好似無,呢個係要攻克既問題之一
港奴返工黎講,telegram方便
41J望住同怪物一齊HAPPY MEAL嘅風間, 心諗: 看來沒有眼睛的它們果然是沒有視力。

我慢慢向住前方車廂行去, 一直留意地面遏力減低腳步聲
(我來渡假應該係著牛記笠記, 波鞋/休閒鞋腳步應該唔會好大聲?
如果唔係呢種鞋就除咗佢赤腳行)
假如行到連接門處仍未有動靜, 我會大力眨一眨眼, 盡量睇清下個車廂環境

之後我會選擇由怪物身後繞過去, 越遠越好
如果無辦法要貼住怪物身後咁走過的話
「也許那個男人等下會回復神智, 到時候...」
我會雙手拎住把刀, 對準怪物後頸插落去
其實trpg網唔係個個識用
豆腐個d雖然好用,但一來無人睇,二來無新人參加
正正因為咁,我先係呢到開
41j脫了鞋子
準備從怪物的身旁繞過
車廂很寬闊,即使怪物就係車廂中間位置,仍然有足夠位置能夠繞過去
技能隱密行動判定
由於脫了鞋子
加上怪物的注意力還在asha身上
有獎勵加成
請擲
#1d100-30
38-30=8
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1st757Jg6TMFk21P2xyvGCXjZl7sU0VswC4wL2cA7LBY/edit#gid=1488615789

啱啱拎左隻舊角色出嚟,KP你介唔介意拎動漫人物出嚟?如果介意我改一改啲背景
好似冇set做有連結的人可以審視
BTW 我不當人了,JOJO
我搞搞先
btw kono dio da
而家應該ok了
隱密技能 鑒定困難成功
41J的步伐如貓般輕盈
尤如風一樣無痕
俏俏地繞過了怪物的身旁
直接到達了通往下一節車的門
到達門邊時
41J發現到自己不翼而飛的隨身物品居然完整地放在門邊
數值正常
又沒有特殊技能
單單背景倒無太大所謂
但你要有心理準備
我真係會安排Jonathan出場
我唔做人類啦,JOJO
新一會合開始
玩家們可以重新開始行動
風間切臨時瘋狂結束
風間切經過了剎那的瘋狂
逐漸回復了理智
感受著自己滿口的人肉及血味
風間切不禁反胃欲吐
但風間切掩著了自己的口鼻
連呼吸都不敢太大聲
因為那人型怪物正在他旁邊,吃著它的人肉大餐
btw我癲完未?
風間留意到隻怪物似乎係對聲音好敏感,決定緩慢行過佢身邊,同41J會合左先
風間緩慢地從原本的位置挪移並嘗試不引起怪物的注意下與41J會合
技能隱密行動判定
由於怪物的注意力還在asha身上
有獎勵加成
請擲
#1d100-15
93-15=78
我好似係會學母語 神秘學 聆聽 偵查 急救 話術 槍/搏鬥
隱密行動 鑒定失敗
風間切雖然已經非常小心
但可惜踩到地上的一個雜物
發出了沙沙聲
怪物被聲音吸引到
並停下了它的晚餐
但因為聲音太輕微
怪物卻未能完全辨別到方向
請41j行動
你唔擺野落信用冇錢架喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞