[TRPG][COC] 長期開團,克魯蘇的呼喚系列

1001 回覆
32 Like 2 Dislike
職員 已失去意識
先等asha急救判定
再執行你的指令
可以重新選擇行動
聆聽我的召喚!
無盡虛空之王!
移星者!
堅固的基礎!
地震之掌控者!
恐怖的征服者!
痛苦的創造者!
毀滅者!
榮耀的勝者!
虛空與混亂之子!
深淵的監護人!
原暗之神!
維度之主!
謎一般的智者!
秘密的守護者!
迷宮之主!
角度的大師!
夜鷹之神!
最後之尖端!
門之主!
闢途者!
太初的全能的永生之主!
烏梅爾·亞特·塔維爾!
Iak-Sathath!!
猶格·索托斯 NAFL‘FTHAGN! ! !
您的僕人召喚著您!
41J望住鬼佬衝過去嘗試對職員進行急救,心諗:或者佢都未必真係壞人?

我一邊周圍望下車廂入面有無不尋常的物品一邊食花生睇住鬼佬做急救
望到個職員件制服,突然想起一件事

我用大家都聽得到嘅聲線問:
你們也是香港__ __線的鐵路的尾班車的乘客嗎?
同時嘗試回想自己睡著前係咪有見過兩人?
如果見過個鬼佬應該有印象,畢竟鬼佬無咁常見
風間本想上前檢查個職員,但係見到個鬼佬衝左上去決定等一等先。呢個時候佢聽到41J問話,答:我係呀
41J望一望車廂,除了那個受傷的職員外,這個車廂並沒有什麼值得留意的事物
如果個車廂一眼睇晒無特別
我見鬼佬隻手受傷難以行動
會埋去睇下有無嘢可以幫手
由於41j主動幫忙
急救判定有所加成
更新擲骰條碼
#1D100+10
我見到佢地去急救,我都埋去睇下有冇野幫到手
醫生都可以術業有專攻既,別在意別在意
由於3人同時嘗試幫助,主要技能發動者為asha,另外兩人介定為輔助
asha急救判定加成
再一次更新擲骰
#1D100
92+20
大爆死 會唔會直接失救死
臭手,港鐵職員RIP
95-100先係大爆死
你誤會咗啦 我招技喺 第一個副本 開始學咗, 呢個角色都跑咗六個副本了
急救 鑒定失敗
雖然3位調查員合力嘗試拯救港鐵職員,但3人畢竟都不是醫生,對於急救卻沒有太大的認識,最終跟本不能為港鐵職員止血
港鐵職員眼看呼吸越來越急促,血亦繼續流出
調查員亦可以看到,後面車廂的黑暗亦開越來越近,已經侵蝕了後面車廂的一半
後面車廂係指呢個車廂嘅後半部?

情況緊急,睇嚟無可能再留響原地浪費時間了
我對粗壯的洋腸講:你覺得有沒有可能背著他逃跑?
非也,連接門後,剛才Asha想爆玻璃個個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞