[TRPG][COC] 長期開團,克魯蘇的呼喚系列

1001 回覆
32 Like 2 Dislike
哥倫比亞望著委託人 離開,確認隨身物品都拿好後便起身跟隨一起離開
我依家有少少混亂狐狸精所謂何物 定我照代入我角色就得
咁我應該係記錯fail左召出黎嘅野
代入角色,你唔使專登諗住啱啱另外一批人嘅情節
場外跌水不如開個新post,唔係會搞到KP同PC好亂
場外吹水不如開個新post,唔係會搞到KP同PC好亂
有D情報係PL上帝視覺知道但PC唔知 要PL自己扮
我的文字本身就係為左令你產生疑問
所以代入角色得了
最後剩你未決定行動
其實一開頭個故事已經劇透晒
所以先話PVP劇本 死啦對面仲要全部都打手
有兩個大波妹
但係你哋有物理治療法醫
都話左玩過的唔好覺得經驗有用
未玩過的,就更加要小心了
剩角色喪標未行動
其餘玩家需不需要等待喪標回歸,或為投票他決定?
死啦我諗到D好邪惡既野

新手一問,我有勸說,話術,說服技能,係咪可以說服對面隊既人加入我地陣營?或者說服委託人兩女侍一夫都得?

新手玩TRPG唔知技能發動時機係咪「任何」「合理」既時機都可以?
新手一問,我有勸說,話術,說服技能,係咪可以說服對面隊既人加入我地陣營?或者說服委託人兩女侍一夫都得?
可以,但技能只作用在NPC身上,對玩家用話術是不能的
新手玩TRPG唔知技能發動時機係咪「任何」「合理」既時機都可以?
係,只要你講,又未行動,就可以發動
通常呢種情況有得對抗
又或者你講嘅嘢我哋覺得合理嘅都得
我之前玩社交技能要發動到要根據你個對話內容

你要說服對面要真係講段野黎有合理原因咁說服佢

再ROLL成唔成功咁樣
通常呢種情況都係跟隨㗎喇, 不如skip咗?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞