[TRPG][COC] 長期開團,克魯蘇的呼喚系列

1001 回覆
32 Like 2 Dislike
我都係果陣係ive比人推介玩board game
卡牌類同冒險探索類都玩過下
不過身邊識嘅都真係少人玩
都冇人肯比幾個鐘出黎玩一鋪
成日見果d party room廣告話好多呢d玩
但我身邊都冇fd想玩
有冇玩過山屋驚魂 Betrayal at house on the hill

類trpg,少左d Role play

同fd玩完會比佢feel到個系統 擲骰做行動個d
有,但我一開頭同佢講同山屋差唔多佢話聽唔明我嗡乜
去party玩下狼人 阿瓦隆 卧底個d咪算

冇乜必要push人玩core game
咁即係冇興趣
陳子晴:「好的,我懷疑我丈夫偷情,所以想你幫我調查,偵探先生,我想你到我家搜集證據。」
陳子晴所說的是純正的廣東話
但幸好QJQ畢竟都來到香港一段時間,或者讀寫仍有困難,但基本溝通卻問題不大
然後我塞隻自己以前砌嘅角色比佢佢又玩到中晒毒又唔係冇興趣嘅,唔想聽咁多rules 囉
山屋好撚正
就係呢隻喇
果陣第一次玩個fd就係帶咗呢隻過嚟
但睇得出在場得我同帶出嚟果個係想玩
LM
呢類有少少rpg成份既真係好吸引
因為今日有一位委託人要來委託林一生做事,那位委託人似乎預先邀約了法醫一起會面,但QJQ到了,但委託人卻仍然未出現
zombicide囉
I am here!
林一生さん、仲有係蘇...博さん?
在下斎藤九十九, 係個法醫, 不過轉左做文職既呢, 你地都見我左手已經斷左, 哈哈哈
陳小姐, 我地呢個組合有少少奇怪既呢, 想請問下搵我地係為左D乜既呢?
老闆放SL 唔洗扮工
pandemic唔算hardcore啦,而家同fr跑緊legacy仲正

另外你地講果類驚仲有隻Mansions of Madness,而家出埋apps 做KP,好似仲正(暫時未有機會試)
陳子晴:「我老公係屬於我一個,如果有狐狸精,咁有個法醫同一個禮儀師幫忙善後,那就簡單多了。」
陳子晴甜甜一笑。
我就想講legacy
病嬌
好耐之前有朋友帶過一次黎玩 可能大家都唔多熟d rules ,感覺上山屋易上手d
陳子晴:「因為佢最近都不停避開我,我嗅到有其他女人的味出現係我間屋,我唔可以接受,唔可以接受呀!」
陳子晴的拳頭緊緊握實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞