[TRPG][COC] 長期開團,克魯蘇的呼喚系列

1001 回覆
32 Like 2 Dislike
風間聽到41J嘅說話後更堅定左自己嘅決心,一把將拉桿向上推,一邊大嗌:小心甩尾呀
41J及風間同時動手將手把向上推
一時間,地鐵的速度猛升,地鐵加速到了極致,風間及41J的視野突然被感覺要刺瞎雙眼的白光所覆蓋
你們睜開了雙眼,你們發現自己正處在一開始回復意識時所處的車廂之中。這時外面喇叭正在播報“調景嶺,呢個係觀塘線既尾站,多謝乘搭港鐵,請所有乘客落車”
一個港鐵人員看到你們走了過來,問道“先生,小姐,無事吧?到尾站了,請落車吧”
豪無疑問,這就是剛才被3人醫到更重傷的職員
就在此時,一位外國人突然抱頭於地上狂哮
港鐵人員跑立刻跑過去支援
及後情況如何,風間及41J就不知了,因為那位被送走的外國人,就是惡夢中,被怪物活吞的那位俄國人
沒錯這毫無疑問的就是現實世界,剛剛一定是因為太累了,可能由於某種超自然的因素,你們3人不約而同的做了一個可怕的噩夢吧,這種現象以前也是在新聞有報導過的。
但可惜那俄國人卻被惡夢所折磨到瘋了
你兩個感慨今天的奇遇,然後離開了電車,各自返回自己的住處。
相信那些恐怖的記憶應該會慢慢被淡忘,想必之後也不會再回憶起來了吧。
亦因為這件事,你們2位毫不相干的人亦成為了朋友
那俄國人,新聞說被送入了青山
但看來應該都無機會可以再出來了
Asha san清零
41J 風間 SAN 1D6+2
請擲骰
劇本結束
多謝大家的參與
2+2=4
俄佬
踢門嗰下阻唔切佢
風間SAN = 64 + 4 = 68
俄佬真係So Sad
不過都有值既
起碼條屍救左人
成個團最大出事位係救唔到個職員
最大出事位係踢門個下
由個個位開始就不停放水避免團滅
最大出事位係擲骰
其實好難下一團 因為我之前玩嗰陣時係90滿點 如果gm有不滿可以直接減咗佢
想問下一團幾時開始?
救唔到職員 冇左clicker ge 情報 先會考慮踢門啫
新人團我覺得可以
就算救失敗 可以加句職員遺言 唔好出聲之類
成個團最大出事位係救唔到個職員
最大出事位係踢門個下
由個個位開始就不停放水避免團滅
救唔到職員 冇左clicker ge 情報 先會考慮踢門啫
新人團我覺得可以再放多d 水
就算救失敗 可以加句職員遺言 唔好出聲之類
試過玩一團 我做kp
比調查員 擲luck 決定隨身物品
大成功 隧道開發員有炸彈
諗住炸死隻怪
再擲多次luck
大失敗
炸斷咗條車
Bad end
炸彈
btw 大失敗 其實係應該define 做對劇情大失敗定係單指點炸彈呢件事大失敗
炸彈點極都唔著可唔可以代做大失敗
係嗰一種遙控爆炸 要開開關嘅嘢, 我諗住畀佢擲幸運睇下佢打唔打死 冇諗過佢會大失敗

咁呢團抵死啦
如果個炸彈係隧道開發員平時作業用嘅炸彈
就算大失敗都唔應該自爆吧

如果平均每用20個炸彈就有一個會自爆
咁呢個世界睇怕都唔會再有人肯挖隧道
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞