[TRPG][COC] 長期開團,克魯蘇的呼喚系列

1001 回覆
32 Like 2 Dislike
玩家名單:
1. 大俠唔可以地中海 - 風間切 - 藝人
2. R-E-L-A-X - 蘇博 - 殯儀師
41J需唔需要重新俾你excel檔?

亦同時為了稍後有爭拗,所以現在新增個規則,如果有超過三分之二的玩家同意,不想再等未行動的玩家回來,則就由KP暫控未行動的角色一回合,否則一切照舊,等3小時

呢條規則係咪應該只適用於每日早上9點~晚上9點?
好似尋晚咁大家一時興起玩到12點幾
如果有玩家因為咁而被瘋狂skip
好似唔多公平
呢條規則係咪應該只適用於每日早上9點~晚上9點?
呢個當然 ,抱歉打漏了
畢竟TRPG一來為輕鬆,二來為扮工
無謂犧牲太多休息時間
41J都統一用
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1g8-C90TosguOa3LwtdplB6oS8RahR_B1Xx4ff8HqRQU/edit#gid=1168686766
這款較好
咁大都易睇又易改
玩家名單:
3. 性本善 - 施旖婕 - 記者
是呀
所以樓上我都建議大家都鎖死一個
嘩上次已經完左 字團跑咁快大家到底係幾比心機扮工
技能方面有點問題
勸說 喬裝 偵查 都超過了70%
技能上限為80%,限一個
70~79 限兩個
60~69 限三個
母語最高80,但不限於名額內
你要改一改
玩家名單:
4. 港澳豬大橋 - 林一生 - 私家偵探
下一個劇本為難度較高,長度較長的劇本
抱歉小弟實在不能爬帖去找你地的角色卡及報名
所以麻煩想參與下個劇本的玩家,quote這層樓,留下你的角色卡網址
今個劇本由於較長,難度亦較高,所以參加人數可以有8 人,更多的就太難安排角色了,亦因人數太多,如果不能快速回覆的,最好不要參加,否則真係會俾其他玩家屌到仆街,拖慢進度

玩家名單:

重新post過,以免有人唔跟post
未開人物可唔可以留位先?今晚返去搞
可以,但最好儘早,因為不同職業,不同角色,要創作個開頭出來都要點時間
玩家名單:
5. 別再後悔 - 後補 - 後補
喬裝一般而言都係騙NPC用
如果用來騙玩家,好多時會變成對抗判定
而且,開局前唔可以發動技能
你可以在劇情中,未遇到玩家/離開其他玩家時發動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞