一人一個瘀到爆嘅經歷

548 回覆
700 Like 23 Dislike
同同事開GOOGLE MAP搵地方食野,但係一開就係AVGLE
屌呢個真係勁好笑
依個真心好笑
挽你老母
新年既時候唔小心send左兩張全家福比同我阿媽同名兼唔熟既同事
然後個幾月後先發現
其他乘客同個司機有咩反應
今日約人食飯,係地鐵唔見左銀包,要人比左我果份先
拍定手先
拖女朋友隻手時拖錯咗隔離個男人被人一嘢星落隻手度
同Eason合唱K歌之王
好細個同屋企人去電器街睇電器
咁我自己覺得悶就自己去行一個圈先返黎
咁見到個人個背影好似我老豆
就走左去佢隔離
一野搭落佢「博頭」度
仲要問 點呀睇成點
點知一望
係個完全唔識既人
之後我即刻掉頭走

我都試過
細細個係中藥鋪等緊煎藥個陣
見到一個背影好似我啊嫲嘅啊嬸
跟著係後面一野攬埋去,仲叫佐聲「嫲嫲」
個嬸擰轉面先知原來唔係
被周圍啲人恥笑
中學去補中文,調左堂唔係平時果區上堂,所以唔熟路。點知果日遲到,遲左半粒幾鐘,落車就跑去間補習社,問佢YY LAM X點半果堂係邊到上啊?

個職員O撚左咀下左聲
之後我心諗,屌你我遲哂到仲唔快D講,大聲D再問佢多次。
然後佢陰陰咀笑話:同學,呢到無YY LAM 架喎

屌你老味原來無睇到去錯左英皇到問人
柒到喊
即刻講唔好意思跑走,仲要見到後面幾個職員都擰左過黎笑鳩我
city?
放工一心諗住去m記食個包 一邊諗食咩包一邊行 見到m記門口有條斜路通入m記就放心低頭玩電話 一轉身原來有塊玻璃 個頭一嘢就轟落塊玻璃度仲勁大聲 m記入面定街外面嘅人都望住我 嗰下真係想搵窿捐
返屋企一入𨋢就大大聲唱歌
唱唱下度𨋢門打開左有人入𨋢
原來我入𨋢之後冇撳制
條友仲要陰陰咀行入黎
有次去麥當勞 好想食麥樂雞餐
之後排隊排到我
就同條友 唔該我想要個麥當勞餐
條友 麥當勞想食咩餐?
我仲唔知錯咁答多次 要麥當勞餐
之後聽到隔離個客係到偷笑
先發覺自己講錯 要麥樂雞餐拎走
試過大家樂嗌嘢食 個收銀問我飲咩
我話:熱嘅凍檸茶
收銀:請問要熱嘅定凍嘅
我好堅持再講:熱嘅凍檸茶
收銀:唔好意思 請問要熱嘅定凍嘅
我個陣仲未覺有問題 心諗點解咁都聽唔明
好認真咁重覆多次:熱嘅凍檸茶
之後個收銀忍唔住笑 我先gag到我講錯
我即刻講對唔住 話要熱嘅
好彩後面無咩人排隊買嘢食
design?
Hi Jade
港鐵好迫人,人推人嗰種,俾人踩甩隻鞋再推向前,入埋車廂,怕被人見腳趾所以縮埋腳趾,最後一隻腳冇著鞋咁返金鐘搵鞋,但員工話冇,應該俾人踢咗上車走咗⋯
柒到我唔係好敢睇晒
有一次去口試,間房好細,基本上一開門就係張櫈。當時有兩個主考官,其中一個用手勢示意我坐低,然後我就同左佢握手,雖然心諗口試要握手都幾奇怪。佢呆左一呆,同另外嗰個主考官一齊笑,我先知原來佢係請坐嘅意思
我又係
要交份圖比Miss,咁我地要每幾個step save一次比佢睇
結果手快sand咗份
Fucking fyp 1
Fucking fyp 1.1
Fucking fyp 1.2 直至3.0
而個file名叫fuck this shit
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞