一人一個瘀到爆嘅經歷

548 回覆
700 Like 23 Dislike
雞脾哥
去左個靚景
同fd自拍緊
有個女仔拎部手機行埋黎
問我可唔可以同佢影
之後我拎左佢部手機企佢格離同佢自拍
個mon映出黎佢個樣
佢係笑到癡左線咁
然後我就知我get錯撚左
上lecture果間用snapchat錄個lecturer講野 錄完之後自動播番出黎仲要勁大聲 全個lecture room嘅人望哂過黎
同frd游完水之後,無帶翻眼鏡睇唔清楚,以為個陌生人係自己個frd嚟,係咁指住佢條J大大聲笑佢細
最慘係笑笑吓個frd走嚟問我咩事
有兩次。。。
第一次係搭小巴個時認錯人say完hi仲要係咁對住人笑,個男人坐我隔離完全問號臉,咁我發現認錯人say sorry,點知個男仔笑笑口問翻我真係咁似樣咩?我先死死地氣話我岩岩冇戴眼鏡見到個輪廓幾似嘅就以為係同一個人,全程車超尷尬。

第二次係同朋友係bar飲野,飲到紅紅地少少暈就想去廁所,點知痾到一半有個男人撞左入黎。 原來自己唔記得鎖門,仲要用紮馬咁嘅post咁痾因為個廁板好污糟。岀到去個男人仲等緊 超尷尬都唔知佢有冇睇到下半身全相。。。

利申真絲 呢兩件事都冇同過人講真係柒到飛天
我都試過類似
停車場道閘一野批落黎打中我頭頂
其實幾好
Pose
落樓梯時一野跳上ex到俾住佢會接實(平時玩開呢個遊戲)
點知個日佢唔夠力 我成個人跌咗落地
後面成堆人望到仲狂笑
我跑都跑唔切
話說之前搭小巴翻學上堂,要中途落車,但唔好彩好後排先有位,仲要好似係19人小巴
嗰日把聲已經沙沙地,講野又唔係好響亮

正當我見到時機差唔多,就個肚用力,鼓起中氣,好大聲咁講:巴士站有落啊唔該!
雖然最後排,但我相信成車乘客都聽到,不過個司機無反應(正常會舉手示意聽到)
我以為司機聽到,就無再重複,亦都唔想咁柒
點知差唔多到站既時候,司機絲毫都無減速,加快油門,呢一刻我知仆街了
無錯,個司機飛左站
其他人,包括我身邊坐緊既人,都用餘光望住我,另我覺得成個moment柒到仆街,又好撚尷尬,真係想跳翻人阿媽個肚裡面

最後就唯有死死氣氣咁由總站行翻學,好就好在唔係咁遠
所以宜家搭小巴如果要早落車,多數就有幾前坐幾前,費事又案件重演
識啲野喎
omg
返工放假要揾張紙寫放假然後擺桌面,我將annual leave 寫左做annual level 仲要大大字寫係張a4紙到,放完假返黎比大佬笑
我中學個陣成日都爛鞋底 有次賣旗行行下feel到點解腳趾好似掂到地下既 行多幾步向後望發現鞋底在遠方 比個fd笑左好耐
有次返學就嚟遲到
直接衝咗去個閘 好撚痛 先醒起要拍八達通
之後即刻行快啲
音樂堂考試唱唱下歌笑咗出嚟,Miss仲要我清唱
無,事後先知佢有仔,地下情
同新女去酒店開房

去到問左句有冇折架?

點知條仆街話:先生你上次黎都係呢個價
有次落好大雨又好大風 大風到我我擔住傘睇唔到前面有咩 一個唔覺意以為自己撞到個路人 即刻講對唔住對唔住 再望真d 原來自己撞左落條柱到
同朋友飲完酒,朝早塔地鐵,有班車就開車,朋友一枝箭衝左入去,門就關既時候得番少少位我聶入去,個門正正夾住個我肚同patpat,成車人望住我成隻野豬俾捕獸器夾住咁,朝早又多ol塔車 開番門即刻走去第正個車箱
前一秒同個frd平排傾排 下一秒上電梯我繼續講 心諗做咩唔應我 一擰轉身望 咦原來唔識嘅 原來個frd企係個陌生人後面
當年目睹住件事發生
屋企棟樓每層唔同lift
有次部lift壞左行落一層搭
行樓梯個時心情幾好就大聲唱歌
點知一行到lift口見到有個男人
仲講左句:唱得幾好聽丫

⋯⋯
試過有次坐緊地鐵個陣 因為挽手機 冇留意到邊站
企左起身又滿晒人 睇唔到站名 情急之下勁慌張咁問企我面前個女仔 ‘依到咩站?’ 佢俾我嚇親 但最好笑係佢都唔知 好尷尬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞