一人一個瘀到爆嘅經歷

548 回覆
700 Like 23 Dislike
中學晏就食茶記碟頭飯伙記問我要咩汁
點知我冇啦啦叫左橙汁
個伙記fd底仲問我係咪玩野
個陣我仲唔知咩事好大聲問:下做乜鳩呀
我見啲fd係咁笑先知我叫錯 即刻叫返sorry sorry茄汁先啱
幾年前大病咗一場 大部分時間都要食藥搞到個人成日都’溫溫燉燉’咁
撞啱嗰排要出國 上到飛機之後咪嗱嗱聲食藥瞓囉
好死唔死夢到自己坐緊紅van 又就黎到屋企樓下
就大大聲講咗句前面有落呀唔該 之後再諗住企起身
唔撚記得咗原來自己扣咗安全帶 就係企起身嘅時候比佢勒翻低
之前成程都比其他人恥笑 連個空姐送餐比我嗰時都忍唔住笑埋一份
仲要柒左以後繼續瘋狂柒落去
捉錯第2個男仔 當咗男朋友隻手
more
香港人唔識中國普通話唔係瘀事
呢個好笑
仲有次做英中翻譯
我懶打字用廣東話dictation
點知講講下死機
我就好嬲話:屌你老母臭西
呢句野佢又完完整整錄晒落篇稿
我又趕住交冇check 到
後尾收到對方email 叫我please revise 先知柒咗
邊敢再周圍望
同朋友第一次去又一城溜冰,去攞鞋嗰陣,個職員係櫃枱指住埋玻璃話叫叫我擺隻腳上去,我聽到一頭霧水

之後就舉起隻腳放在係櫃枱上面,朋友係隔離係咁恥笑我 指住玻璃下面度腳size嘅野

勁瘀
嗰陣返學搭緊地鐵一時失平衡撞落條柱度跟住我瘋狂同條柱講sorry 跟住隔離啲friend係咁笑鳩我
前面條女同我say hi

XXXXXXXXXXX

其實佢個fd喺後面

太柒你明嘅
我係咪識你
你無撚野呀 講sad有咩問題?
諗下都柒到打冷震
一樣 細個搭的士 一上到車 個司機問 食左早餐咩呀? 我答食左啦 幾秒後 的士佬講野前加句暗號得唔得呀屌
試過見到個肥佬好似我個 Fd
唸住影比佢笑佢肥左就咁樣樣
點知開左閃光燈 個肥佬呆左望住我
我禁多三 四下扮電話壞左
調轉面先知比個西裝友全程望住
想死
10年前都唔太記得,果陣中學籃球學界,岩岩開波,有個柒頭隊友好撚型咁走籃仲要拍板拍到勁大聲,無人守佢之下,仲以為自己入波好威威小跳步返黎,跟住全場都笑柒佢。
計分牌0:2,對面得分,條撚樣入左自己籃

仲俾對家間中學恥笑我地
係迴轉壽司食壽司畀wasabi㘆到噴左成舊飯落對面個人塊面度 成條帶都係d飯粒
我有次仲要行到埋自己本身個位,點知有人坐係我個位到諗住叫佢起身先發現
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞