一人一個瘀到爆嘅經歷

548 回覆
700 Like 23 Dislike
笑到我仆街
有次朋友約食飯十個人,
卜左台,我早左到去拎位先,
去到講番我個朋友名同電話,佢地話無呢個人卜過台,咁我就奇怪同番我個朋友講,我就話老闆好好人呀,留左張大台俾我地,你地快啲到啦!

佢地到左之後又搵我唔到就打左俾我,仆街原來佢地卜果間係3樓我去左2樓

之後同番老闆講唔好意思去錯地方,俾佢啤左下

俾啲朋友笑柒死
陸運會坐觀眾席, 飲完樽水, 諗住懶型咁拋個水樽去垃圾桶
其實距離唔遠, 2米都可能冇, 但太大力拋失咗
個樽仲彈彈下跌埋落下面頒獎檯附近, 下面阿SIR即刻開聲鬧
我除咗俾同學恥笑, 仲要好樣衰咁落樓下執返個樽
擠一枝全新既紅色顏料
唔記得開窿但又搏命咁擠
最後佢係尾到爆開左
彈到我成頭都係紅色
最後係眾目睽睽之下走左去洗頭

P.s. VA堂,課室有洗手盤
絲打好武功
有次失戀,半夜同幾個friend喺公園飲酒,飲到少少醉,有好多負面情緒想發洩
我地傾到我個ex入咗邊間新公司,我忍唔住大聲嗌「入佢老母閪窿呀
一邊嗌「嘩哈哈哈哈」一邊衝上公園中間既滑梯(平時係sir落去,我係由下而上咁衝上去,個滑梯係好似隧道個款,出面望唔到入面)
屌你老母,衝到上去迎面有對情侶坐喺度攬住,似係摷緊野
我地呆咗互望大家一兩秒,然後我倒頭sir返落去
好撚柒呀
係唔係想講By the way
唔咸架咩
你老尾呢個post好撚正
記得嗰時考緊DSE
完場收曬卷,見到d人執齊曬野啦,準備走
但等左勁耐都唔見有人肯行出去
心諗:做咩d人仲唔走
然後我自己走左去門口開門
點知個考官:同學 ,未叫離場唔走得架
仲要有個識既同學在場見住
尷尬到
放學買左隻個d隻慘叫雞放左係書包,然後上小巴準備坐個下個司機突然開車,咁我就連人帶書包撞落個位到
跟住就隻雞就好撚大聲咁啊啊啊啊左幾下...全車靜哂望住我
中一嗰陣冇鎖鑰 唔記得孭書包返學 返到學校勁尷尬
當年暑假返part time 做sales
每日朝十晚十 個人都做到神神地
有晚搭小巴 見到有人上車
嗌慣口 大叫左句「歡迎光臨」
有次同表姐+ d frd去體育館打波
d frd係度登記,我同表姐企係counter隔離
咁岩見到有張野,寫住當值人員d名
其中一個名係我同表姐既同學,仲係表姐既情敵
我就指住個名同表姐講: 喂 XXX喎 你情敵
跟住就兩個講黎講去,又話佢八婆又乜,總之係咁重覆佢個名
講左成分幾鐘先發現原來真係我地識果條友坐係入面,仲肯定佢係聽得到我地講野,屌,柒到我地縮埋一舊
早幾日搭小巴
掛住玩手機以為到站就落車 一落車發現落錯 即刻跳返上車 成車人同個司機
咁有冇入到間中學?
唔會好撚咸咩
諗返起都好柒
兩年前戲院上緊《怪獸與牠們的產地》同《你的名字》,咁我兩套都想睇,但係又決定唔到睇邊套好,去到counter買飛,我話:「唔該,我問下嗰套《怪獸與牠們的名字》今日仲有冇場?」

跟住counter個靚女姐姐忍笑忍得好辛苦,我仲未知自己柒咗,佢問我:「咁先生你究竟係想睇《怪獸與牠們的產地》定係《你的名字》?」

嗰下柒到想即刻走人
唔著底褲既肥婆
《怪獸與牠們的名字》冇違和感
chi gun
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞