一人一個瘀到爆嘅經歷

548 回覆
700 Like 23 Dislike
係咪讀太空
有次係旺角坐小巴去ou搵朋友,本身又唔係太熟啲路,就黎到果時又冇人叫落車,自己又坐得後 之後就大叫荷里活廣場啊,唔該
之後全車靜佐5秒,個司機問唔經喎,係咪何文田廣場啊
之後我話係啊,係啊唔好意思,之後全車靜哂,紅都面哂
留名待笑
Onight玩收賣佬
玩到最後一鋪我太hight
聽到3副眼鏡唔知做乜鳩以為係衫褲眼鏡
之後大聲嗌個組仔除衫 仲幫手扯
佢個下驚得滯又真係除
之後個組巴已經拎咗3副眼鏡去拎分
個MC宣布我地win嗰陣時 全部人望住我除咗人件衫
細個15歲返m記做收銀個時教要有禮貌一買野就講歡迎光臨 有次朝早返學又味醒個看更同我講早晨我同左佢講歡迎光臨
字都錯
細個15歲返m記做收銀個時教要有禮貌一買野就講歡迎光臨 有次朝早返學又味瞓醒個看更同我講早晨我同左佢講歡迎光臨
讀u時期 有日放學去廁所 見到有個人幾熟口面 洗完手禮貌上同佢講拜拜 佢問我係邊個 原來認錯人dllm
上節目跳住舞唱娃娃愛天下俾江華聽
係新縮夾公仔 俾個講講普通話既遊客執雞 我地係係咁用廣東話話佢 又話夾得慢 又話識唔識夾好剩 夾左15分鐘之後 佢同我地用廣東話講唔好意思之後走左 我同我個fd笑到收唔倒聲
宿**
讀大學時,
公眾假期返左學發現lecture hall冇人
Send email問lecturer
佢覆返我今日假期
公司申請annual leave要send email俾hr再cc team leader同department head
咁我就將annual leave打左做annal leave

之後死死地氣打多個email叫人kindly ignore previous email
之前老麥有賣紫薯雪糕
第一次食淨紫薯味覺得太甜
排隊到我嗰時突然醒唔起扭紋呢2個字
點知講撚咗句 我想要個雙拼
然後個收銀妹妹望住我問 係咪扭紋雪糕一杯
中五個年考試 重記得係英文作文因為唔識寫左少少就訓左 訓訓下發惡夢(好內唔記得咩夢)跟住勁大聲叫左出來 成個考場既人望住我笑 好想搵窿捐
小食部揸爆辣椒油,噴到幾十條友成身校服都係(有d識有d唔識),聽講佢地果日都同辣椒油過

我就一d事都冇,即刻跑走(勿相認)
個時啱啱出call of duty modern warfare 2, 搵咗好多間都無貨。終於搵到一間擺咗出黎,即刻衝入去,點知玻璃門原本未開,大聲到個店主行出黎
中學個陣,返緊去學校,突然紅雨,我返到去發現停課
真係瘀到爆
十幾歲搭巴士果時準備行落去下層落車,架車準備停果時又加速,我捉唔住條欄杆坐左係條女既大脾度,佢仲有佢男朋友同時望住我,好唔好意思咁講左幾句sorry衝左落車
睇呢個po係地鐵笑出聲比鬼妹笑
中學既時候有日識到位本身唔太識既同學 拎左佢電話 同時個日又約左人交收
到差唔多交收個日我見到同學打黎

me: say hi (英文名)你打比我呀?
交收人:係呀你點知我英文名?
me: 我一早知啦 xxoocvhbb (講左d 心事)
交收人:我諗你認錯人,我係今日黎交收架喎
me: 下 你唔係 (英文名)姓黃咩?
交收人: 我係但我唔係你同學
我望一望來電係寫左我同學名 但check 左wtsapp 先知原來入錯佢地兩個名 佢地把聲勁似
之後我猛話唔好意思 到交收個陣睇都無睇就塞d 錢比佢走人
夜晚係屋企附近人煙稀少小路見到對情侶攬住打茄輪,兩個都好似我中學同學,男既仲係我好朋友,跟住我係後邊話:影你地兩個上youtube先
點知佢兩個好驚訝咁調轉身
屌,原來唔撚識佢兩個嫁
> >
講完聲sorry,認錯人,就急急腳走人
有一排返part time 做收銀 日日收錢講多謝曬 有日放lunch去買嘢 人地找錢俾我 我同佢講多謝曬 歡迎再光臨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞