一人一個瘀到爆嘅經歷

548 回覆
700 Like 23 Dislike
試過放學果陣喺條斜坡見到個人 以為係我個fd
結果好大聲咁叫佢+揮手 點知佢冇反應 咁我就行過去睇
然後先發現我認錯人 跟住即刻扮冇事咁行過
頒獎 我姓關 但聽錯我名 走左上台攞獎
落左巴士發現唔見咗銀包以為跌左係椅到,同車上條友做手勢想佢幫我執返,下站比返我咁。但佢望住我o撚晒嘴唔知做乜鳩。
到我行去下站既時候發現銀包係書包到。
Singcon 上台自彈自唱太緊張唱同彈都一pat野咁
有個同事望住我個方向講野,我應機,佢冇理,點知係同我後面個同事講野
以為同我慶祝生日 咁我咪唱happy birthday to me 囉
我果陣睇直播
睇住佢行出黎然後...
果刻心情同睇完災難片心情一樣
好難受
比女朋友個老母睇全相
小學嗰陣放學唔記得拎書包走
唔小心撞親隻腳,瘀左好大一撻
有次喺地鐵站俾人點錯相。

話說出閘之後迎面有個女仔(拖住條仔)行過嚟,佢望住我望到實一實,當行到1米距離仲指住我個樣話:「 咦?你咪......」

我立即擰歪面、fing哂手話:「唔係唔係。」

明明唔係我7,但俾全程喺到食花生既細佬笑到我面都黃,好撚尷尬。

(示意圖)
我叫阿輝 上個節目諗住做演員 不過身邊啲人好似暗地笑我咁
好細個同屋企人去電器街睇電器
咁我自己覺得悶就自己去行一個圈先返黎
咁見到個人個背影好似我老豆
就走左去佢隔離
一野搭落佢「博頭」度
仲要問 點呀睇成點
點知一望
係個完全唔識既人
之後我即刻掉頭走
屋企樓下有間好好食既雞蛋仔成日食
有次搭小巴返緊屋企,諗住一陣落車一定要順路買返底雞蛋仔。諗諗下就到自己落車果個站,大叫:雞蛋仔丫唔該
呢個好笑
咁可愛嘅你
柒到喊
有次project要喺全班面前present
我present緊個陣唔知點解全班不停狂笑
到完嗰時,
有個同學話:你細佬都幾長喎
我先發現原來冇拉褲鏈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞