一人一個瘀到爆嘅經歷

548 回覆
700 Like 23 Dislike
睇唔到條燈柱,撞咗落去,之後額頭瘀咗
個miss好似朱咪咪
一組人做assignment
開左個word file名做 ‘mimi_project’
做完唔記得改名直接send左比佢
帶綠帽
入錯班房仲要行咗幾步先見到 全班人望住我
轉身走聽到爆笑聲
著拖鞋落街 行行下中間條帶斷左 。。。
係間餐廳食完野 走個時因為有2塊布係上面
以為冇門一野撞左埋去 原來有個玻璃門 撞到好大聲
最後我唔敢望返轉頭就走左
聽到個fd好大聲咁笑鳩我
有一次見到自己條女係我前面 之後我走埋去一鳩打落佢知屎忽到 點知佢一擰轉面 仆你個街 認錯人
公司賣水喉鐵喉嘅,啲喉有陣會送去加工場加工,通常我會問個同事大概要幾時先加工好嗰啲。

有次個客要求啲喉油白色,我就諗住問下個同事加工場可唔可以油埋色。

我:「想問呢,啲喉可唔可以油白色㗎?」
個同事問我:「邊個油?」
我呆咗呆,答佢:「油油個油囉」
然後就聽到佢笑我:「我問你想邊個油呀?加工場油定我哋自己油呀?」
柒正仆街
細細個有新加坡嘅親戚黎香港同送左份禮物比我,細個英文差加新加坡口音聽唔明 佢問左我一句 do you like it? 我口快快答左no ,跟住佢呆撚左咁望住我
Sad
再黎
有次返工遲左起身,即時衝落樓下搭的士,咁一上車講完去邊就諗住同定老細講我會遲。
坐左一陣無啦啦司機問我食左早餐未
我即
但諗住人地咁有禮貌問冇理由唔答
咁我即刻話未食啊一陣返到公司食
點知個司機即刻比手勢指指佢個籃芽耳機,原來佢同緊行家傾電話
其實我識佢 有次睇fd見到佢,分享比同事睇,有個同事拎段片問佢係咪你黎? 佢勁嬲發左成日脾氣
多謝樓主個post嘅topic 令我記返起柒嘅同義詞
睇fb
巴打有幾想食?
我真係好多柒野
咁平時我老母就好早返工,我未起身返工佢已經出左門
有次起身開著電視,咁就播緊香港早晨,主播周嘉儀就話各位觀眾早晨
咁我就對住個電視大聲講左句:嘉儀早晨!
點知我老母係廁所開門行左出黎,跟住用好疑惑既眼神問我同邊個講野
原來佢果日DAY OFF
果刻我FEEL左我成塊面好似發熱咁
我當年都Send左個叫"FuckingFYP"既比professor
好彩佢不嬲玩得
唔係我係我同學
中學時代上選修要全級轉課室
上完果兩堂選修之後我返到課室,有同學話多左個袋,但過左幾堂條友先黎拎
佢走果刻全班連埋老師都一齊爆笑,我到而家都諗唔明佢D野係晒個袋度,佢拎返袋之前果幾堂係點過
細個係同媽媽去買餸
我行前左少少去玩
然後想搵返媽媽
擰轉頭叫左第個女人做媽媽
仲要拖住佢隻手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞