一人一個瘀到爆嘅經歷

548 回覆
700 Like 23 Dislike
細個係味千拉麵食野
走果陣仲飲緊水 仲拎埋個杯走
臨出到門口發現 就比左杯水reception個姐姐
佢呆左
去7-11買野,俾錢個時俾左張優惠券個收銀,諗住有得平啦,跟住個收銀姨姨話,哩張OK優惠券黎喎,我即刻勁尷尬話Sorry唔好意思
我都試過 係八達通
示意完個女人即刻幫我企起身搵
跟住話無 原來又係向個袋到
唔係我,係我老母
幾年前成家去沙巴旅行,住酒店撞到另一個香港家庭,又係一家三口咁咪打下招呼
之後幾朝食早餐都有撞到,我老母就走去同人地個老母傾吓偈,無啦啦問人地做咩大左肚仲黎玩水上活動,人地打曬突,點知原來人哋只係肥 我同我老豆當堂想搵窿捐
果次同個朋友食雞煲
上到去 見到前台冇人
周圍望下 見到有條友 拎緊雪榚
我果陣以為條友係到做 係到汁緊個雪榚櫃
跟著好型咁問:靚仔 幾點last order
佢答我唔知 我就知道我柒撚左
最後有冇報驚
雀屎兜頭淋
石蔭撚
係外國,有個一齊做野既八婆好bitchy好slutty
有日同個同事食飯,等緊人埋單我地先入座
我地一路係餐廳門口望住幅鏡牆扮個八婆
扭身扭勢發曬姣高潮眼咁指撚住塊鏡口up up,好似命令人咁,扮左成分鐘

入到餐廳啲人望鳩住我地,原來入面係望到出面
俾地鐵隔離位發現我同佢都係睇緊呢一個post
有冇得米?
上堂放break個陣同Fd行出門口之後忍唔住大聲唱:風箏會旋轉~咁啱有幾個女仔行過,想收口都收唔切 眼尾見到佢地陰陰咀笑

小學lunch之後係中文堂,個陣食得太飽
啊Sir問:杭州最出名係咩?
我隔離條仆街仔答:怡紅院
我笑到放左個響屁
佢仲係咁問你放屁呀你放屁呀?
我真係屌佢老味
係街睇呢個post大笑咗出聲 比前面個女人望住我
呀姐私下send email叫我問第二間公司拎資料..
我send左一個email cc左兩邊好多人..
之後第二間公司打黎同我講已經比左
原來呀姐已經問左..d野搞得七七八八 但就係無cc比我..
事後呀姐仲同我講好尷尬
落緊大雨 喺大學站上火車
嗰度啲月台空隙好闊
唔想比雨淋太濕 就想一步咁跨入去
當第二步落地嗰陣 原來車入面地板都已經好濕
咁我就羅意庭輕鬆入樽了

雖然即刻起翻身 不過附近啲人都已經哇咗聲
大學去大埔個6分鐘尷尬到
因為我係翻服務業嘅
所以平時我都要同啲客講多謝曬,歡迎光臨個啲
有次去七仔增完值 收翻張收據個時,
我口快快同咗個職員講:多謝曬歡迎下次再光臨
有次搭的士玩電話
司機: 小明咩生肖架
我花名係小明,就答佢我屬雞架
諗諗下咦佢又知我叫小明嘅
抬頭見佢呆咗望住倒後鏡
原來佢講緊電話
係超多人嘅巴士睇呢個post 笑到傻閪咁 結果全世界望著我
成班一齊去買雪糕
個女店員問我要大球定細球
一時口快答咗佢大波
成班朋友係後面笑到仆街
我尷尬到想個雪糕都唔要就咁走算
撞正個差佬仇家 逼我兔仔跳由街頭跳到街尾
之後仲比fd見到 問我係到做乜
我唯有答佢我表演欲強呀嗎
讀小學嗰陣俾阿sir 鬧完冇哂心機,之後放lunch 對住碟飯發呆。我一路揸住匙更搞兜菜,突然坐對面個女同學好嬲咁叫我。原來我一直搞緊嗰兜菜唔係我嘅,而係對面嗰個女同學。嗰吓真係7到揾㝫捐
教教下書太嬲成支筆dump咗落地下
屌完d學生之後自己拾返起
中學有次病住返學,放break個時諗住瞓陣,點知瞓到上堂都未起身,一起身見到成班同學同老師企曬係到望住我,原來全班等緊我講老師早晨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞