一人一個瘀到爆嘅經歷

548 回覆
700 Like 23 Dislike
椰林閣
依個好笑
落緊樓梯,果啲樓梯係好闊果種,落兩級有一個細平台仔然後先到下一級,行行下成隻鞋飛咗落下幾級樓梯「啪」一聲,即刻好尷尬咁跑落去著番。

唔知有冇人睇到 附近都多人但果陣啲人都忙著行去番工。
做mc 係成班猛料嘉賓面前讀某個字時條脷打kick左好幾次 讀極都錯
之後再讀 又錯
重覆左好多次
Dem beat時 聽到康學果條友自介完
到我果時 我大叫
我係候選財政:康樂!
果陣有個fd生日開party,咁就幾個fd分頭買野準備啦,有人買蛋糕,有人買野飲
我就要去買副deal一齊玩,點知我聽錯左,聽左蕉
去百佳買左梳蕉番黎,其他fd即時笑到碌左係地
最近轉天氣鼻敏感嚴重咗 間唔中有鼻水無理索翻入去就算
點知翻到屋企照鏡先發現有啦鼻屎痴住左鼻哥窿成日
係小巴叫落車既時候

同另一個人同一時間出聲
叫到一半就大家都停左
尷尬咁望住對方

之後又黎多2次⋯⋯
我直接講埋落去算
約左朋友食甜品,佢地係間鋪等我
結果條路太黑,行到差唔多到果陣踩狗屎
仲要著人字拖 衝左入甜品鋪廁所洗
全場呆左
小巴嗌有落嗰時唔小心大嗌"媽咪!"
當年12歲
搭van 仔諗住係交易廣場落, 點知大嗌交易現場....
搭小巴唔敢叫有落 醞釀下心情再叫
司機:下 呢到無得落喎 早你又唔講 點俾你落呀 ....
一直講講到我落車
中學黎m好多 所以會成日漏m
有一次一起身feel到有d濕濕地嘅野跌出黎 望一望原來係血塊
仲要俾男同學見到 跟住我死口唔認 用紙巾執左佢 紅都面曬
中學果陣 個校長係新黎,同另一個新黎阿sir 好似樣
但校長矮好多
個阿sir係我面前行過,我勁大聲嗌 校長早晨!!
同學: 你做乜9
我都試過,去見pt,佢三種語言都有個scale評分,6分最高1分最低。一開始用完廣東話同英文問答個hr都幾滿意,兩樣都6分,跟著俾篇文叫我用蝗語讀就出事,爛到我自己都忍唔住一路讀一路笑,個hr一路聽一路不自覺嘴角上揚,忍得勁辛苦面都紅哂,最後見到佢圈2分。
有次同幾個friend喺太古站上地鐵嗰時
成隻腳sip咗入月台條鏬度
示意圖

佢地三個好彩趕得切稱返我上嚟
中學果時有次放學同fd搭小巴返屋企

差唔多到站果時我就禁鐘啦

但岩岩好紅燈未到個站住

再過多5秒 坐我前面果個又禁多次鐘

之後綠燈 部車郁果時又有個c9大嗌前面有落

個司機果下開始爆啦:岩岩有人嗌左啦 咁鐘意禁鐘 個鐘真係咁撚好禁咩

然後落車 我同我個fd都笑到仆街
有次係吉野家等拎餐 諗住比張飛個fd幫我拎
有條友身形同件衫都好似我個fd
我望都無望就塞左自己張飛落佢衫袋之後走左
點知行多兩步見到個fd岩岩先叫完餐
唔信 聽聲都聽到咩環境啦 會走哂唔知?
同ex分手(佢識咗第二個,上埋床扑埋我先發現)之後去返佢屋企拎返啲野走,一開lift見到佢同佢個陣個女朋友

屌你啦狗男女
搭巴士瀨屎
小五同老豆and 啊妹返大陸, 係shenzhen坐大巴去一個叫英德ge地方, 搭上駕大巴之後, 吾知食過d乜and 飲左好多水, 忽然間又急屎又急尿, 而且駕大巴無toilet, 我同我老豆講好急尿(吾敢講急屎), 佢就話:大巴會停係d加油站比d乘客落車去廁所ga, 你忍下啦. then 我死忍爛忍, 忍到個加油站. 但係, 個司機話:最多停5分鍾, 我又同我老豆剩係講急尿, 所以我去到個廁所only 痾尿, 我痾尿ge時候, 用力得制, 屎忽Bit左d屎出黎, 呢個時候, 駕車都就黎開, 無辦法, 唯有上住車, sin.

上到車, 我身上已經發出陣陣臭味, 我啊妹就問我, 你係咪賴屎啊, 我死頂話吾係. 不過呢個時候我已經急屎急到就黎爆,車開左一陣, 我唯有認我係賴屎, 仲好急屎填. 我啊妹呢個時候笑到hihi, 我老豆都忍吾住笑出黎, 不過我都無理佢地, 叫佢地幫我諗辦法因為我真係急得很, 我老豆於是就拎出我地上車前買返黎ge飯盒個食盛發泡膠盒出黎, 叫我痾落個盒到, 我急得好緊要, 無辦法唯有頂硬上, 好采, 我痾ge時候, d其他人都訓曬覺, 不過有d人訓ge時候, 面上都帶有猙獰ge表情, 因為好臭.

痾完之後, 我就連個飯盒dump落窗外. 可能我無蓋好個盒, dump出去ge時候, d屎飛曬出黎, 痴落車較後面ge窗上面. 我老豆,啊妹見到笑到仆街, 我叫佢地吾好比人知道係我做出黎, 好采d人訓著曬. 但係d人訓醒之後, 見到個窗痴曬d屎, 就個個o曬嘴, 有d人用普通話話: 哪兒來的屎啊? 我當時魚到爆, 驚比人duk穿, 我老豆啊妹就恥笑我直到落車, 話比曬所有親戚知, d親戚直到依加仲係度講返件事...
細細個拖錯陌生人隻手
個pool唔係得我地個班人
只係用一條條帶分開唔同班
旁邊個d自由游班 跳水班都好嘈
個時細個點會諗到會咁樣比人拋低

同埋個時我個班落堂 下一班其實都是相隔分幾鐘就過黎
一上岸個下睇到班人指住我黎笑真係紅都面晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞