一人一個瘀到爆嘅經歷

548 回覆
700 Like 23 Dislike
頂 我好似睇過相
有日落雨拎把縮骨遮出黎 背住班後面避雨既人 諗住好7型當把遮係伸縮警棍咁fing出黎 點知一fing 完得番支棍係手
係外國餐廳食飯
諗住嗌個飯
個飯嘅編號係R18
本身同緊fd講野
個侍應黎到個陣口快快講左
我:can I have a R十八?
自己意識到之後呆左
我對面d fd已經係度恥笑緊
正想同侍應講要r eighteen
(普通話):一個r十八 還有沒有?
我:沒有了
屙屎太用力屙爆塊面啲微絲血管
即喺平時pe堂打完排球對手咁
代表公司去上家簽文件收錢,咁份文件要有我公司卬同上家的卬,之後先可以做下一步野搞出糧,點知我掛住住同上家ga人傾計,將個印蓋左去上家要蓋卬位置 之後比上家的人笑我幾大權力可以代表佢地批糧,又嚇我話咁有機會最尾出唔到錢

Ps:個度成幾球野,出唔到賣菊花都唔掂
有條傻仔個頭撞落IFC Apple Store 塊大玻璃,全場望住佢,佢扮冇嘢,但額頭腫起一舊出賣咗佢
好有畫面
做mc想搞下氣氛叫唒全部人起身 點知嗌佢地坐底嘅時候走音
商場轉角位 想嘩一聲嚇個friend 點知嚇錯幾條女 聽到佢地嚇到尖叫 即刻擰轉頭走入商場d廁所
試過3次
中一二時去m記食早餐 左右隊都好多人 係中間隊冇
我望唔到中間地下好濕 一行埋去就即sin低
兩腳朝天 屎忽落地 全部人望住我 仲要屎忽濕咗
我覺得柒到爆炸
老細第一時間唔係屌你用彩色墨print咁撚大張紙,應該係個好老細
行行下見到個friend 例牌後面打佢屎忽玩野
拍完發現唔係 條友望住我
我就
仲有一個
之前返part time做間公司嘅call centre 負責通知啲客
我:喂 午安你好呢度係xxx打來嘅我姓x以下對話內容將會被錄音
都未講晒成句條友已經等唔切咁講 :你打錯啦
我心諗連名都未問你咁快知打錯
同埋我每打一個電話都有記錄又要入資料所以唔敢咁輕易cut佢線
所以繼續同佢講:請問係咪xxx小姐?
:你打錯啦.......
我心諗可以cut線
準備講打攪晒個陣佢又再出聲
:你邊個部門架
我心諗唔係打錯都要投訴啊
猶豫左陣答:......call centre
:(氣音個種偷笑)你打錯啦....呢個內線來架
個陣番左工一個月 完全唔識打內線電話
我:....吓.......
:........
我:唔好意思打攪晒
:唔緊要
好彩佢唔知我邊個 之後都冇聽到部門同事講呢件事
不過隔住電話聽 把聲好溫柔同埋笑個下好cute
搭小巴想叫北街有落
掛住上緊連登
好大聲叫仆街有落
差唔多追曬成個post
好耐冇笑得咁開心
好憎個 professor
之後將個 project file名改左做 fuck_you_joseph
之後交 project 果陣直接比左佢
佢睇完之後叫我地成組出去講左成個鐘
有次同男朋友買野
我俾完錢就拖住我男朋友話行喇
點知原來係人地條仔
條仔同我男朋友著住一樣色既衫
佢仲要話小姐你拖錯人
佢條女睥到我實 好柒
mk同毒撚分別

就係後者對柒事耿耿於懷
喺商場電梯掛住擰轉同frd傾偈
到嗰陣佢已經有提我,但我太hyper轉得太遲,
之後成個人貼晒地咁仆街
同時有個熟人迎面行埋嚟睇到晒
中一個陣要讀賣油翁,有個同學讀完「吾射不亦精乎」笑到個老師叫佢企起身解釋點解笑
全班空氣凝結左
行行下路聽到後面有個女人叫:「小姐!」
我即刻擰轉頭,眼尾睄到個女人勁快縮開扮冇嘢,瘀到爆,佢!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞