[PC][武俠撚]河洛群俠傳23號上市 招上路巴打

1001 回覆
40 Like 12 Dislike
想玩武俠game
有邊隻玩得過
俠客風雲傳>天命奇御>俠客風雲傳前傳
幾時會有人開始整mod
咁仆街啦
實係獨孤九劍黎
好撚柒
有冇方法改招名
用緊郭靖
降龍18掌點學
有呢d名咩
條友唯一係之前整左隻金庸無雙出黎
係武俠game近死既情況推返武俠呢個題材出黎
而且隻game只係用rpg maker整都整到ok唔錯
先叫有啲名氣
之後去參與其他武俠game即刻見真章
正路有既
但應該改左名
可能叫降狗伏貓掌
伏虎三十六掌
隻game好需要有mod改招名
明明沖靈劍, 松風劍, 雁行功都有
點解一啲可以改返原本名
一啲要改柒名
有冇巴打知除左霹靂同黃沙之外嘅刀法點入手?
yes 如果只係改晒d人名招名其實應該唔難
有心整隻Game又吹到咁大都唔肯比啲錢同金庸買咗License 佢...搞到四不像咁
個dd錢可能夠佢做多兩隻game
應該要搵晒啲互相有關係既code先
就咁改驚有野會error
不過難度應該唔算太高
等多陣可能有

不過大陸有人話拎到太玄經
「做那個一世富貴的任務,就要進地牢,然後有個牆讓你算數學,答案一成八」
太玄經又可以用返原名
好奇怪, 一啲用一啲唔用
我覺得有啲用有啲唔用,主要都係版權問題?
太玄經,現實以前嘅西漢真係有本著作叫太玄經,咁應該可以用落隻game入面,而唔算侵犯版權?
應該係 金庸有d武功都係借鑒以前d詩
俠客行係李白作 最尾有一句白首太玄經
其實我想知金庸遊戲個版權賣左比邊個
好似係智冠
智冠就係搞到河洛用唔到武林群俠傳 要改名叫俠客風雲傳
所以金庸遊戲版權又係傾唔掂數
68蚊要睇簡體睇一個禮拜我寧願畀兩餐睇繁體字
金庸啲小說版權係明河社
而明河社就全權負責遊戲版權接洽
遊戲版權之前分別賣左比完美世界同暢遊
而家唔知仲有冇變
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞