[PC][武俠撚]河洛群俠傳23號上市 招上路巴打

1001 回覆
40 Like 12 Dislike
我諗lag既問題應該好快會解決到 冇理由自己整臭自己招牌 咁辛苦先借俠客彈返起 當佢遲出幾日囉
btw 其實我唔明點解佢地會唔知lag呢個問題 正常黎講測試隻game個陣應該就知 但點解唔整返好先再出 唔通係因為同人簽左合約要局住今日上?
想買實體邊度有...問左幾間都話無
當然成熟既2D係會比唔成熟既3D好好多
但點都要發展3D先得
要追上世界既步伐
連mario都3D化

真係要發展3D先容易吸引到新玩家
尤其係大陸市場都幾睇重畫面

就好似一份CV咁
依家咁多game玩真係每個人都好似HR咁
遊戲性, 故事果堆係內容
但第一眼睇落去都要好好睇睇先

好似太吾咁
幾多人睇個畫面就無玩
之後係因為遊戲性真係好咁啲人傳下傳下先吸引返多人留意
但有冇信心每一次都整到咁好既遊戲性?
同埋太吾都係30萬, 如果有個更好既畫面包裝絕對唔只咁既程度我相信

舊玩家鍾意武俠既係2D都無問題
但吸新玩家都係好重要, 無可能期望舊玩家一直為情懷埋單落去
lag機我相信有得優化既
至少3D方向我覺得無問題
之前流傳過25號 但而家咁多問題 可能會拖到整番好lag 先出
玩左20分鐘,老實講好撚失望,唔犬建議巴打買
新入如果想玩建議玩之前兩部
玩左幾個鐘,最大問題真係疾,但無上面直播嗰段片咁誇張
我係山洞入面都ok,最疾係出左大地圖之後,輕功跑黎跑去真係疾到痴線

3D 方面我覺得有好有唔好,但係目前又無 3D open world 武俠 game,有人肯嘗試未嘗唔係一件好事。同埋睇得出佢個大地圖唔係 hea 做,有風有光有影,視線可以睇到好遠,其實個 feel 至少比真三八個 open world 好好多,至少感覺到有生氣

不過暫時有另外一個缺點就係戰鬥節奏好慢好慢,唔關回合制事,神諭原罪都可以打得好爽快,但暫時我係新手村同隻豬打都要慢慢磨,一下扣100左右,對方啪粒藥又回1000血,次次都磨七、八個回合打到想瞓。希望之後學多d武功會好d

另外自由度方面玩落都唔錯,可以周圍走,唔似天命奇御嗰種假自由。不過遊戲內容要玩落先知豐唔豐富,雖然佢話主線超過50小時,不過而家打架咁慢可能20小時都係打架,10小時lag走左,充滿未知數

總結黎講,只要佢搞掂疾機問題,100蚊買得過啦
不過真係唔知佢搞唔搞得掂
係!!!
我係樓主 後悔開左po
好大伏味? 定lag到九彩?
想問仲用緊GTX960係咪唔駛諗
豬都識啪藥
老實講 流暢度好撚差
隔硬做3d但眼高手低
聽講d巴打 i7都lag
我呢d i3狗已經收皮

再講戰鬥 屌你老未
之前兩部戰旗制戰鬥不知玩得幾爽皮
雖然2.5d但走位策略同刺激感都大勝
今集 d人物好似行路咁唔講
bgm 柒到仆街 冇戰鬥感覺
畫面冇得鍵盤教視覺
整個戰旗制完全收皮

不過聽d大陸仔講劇情出山洞會比較好玩
武功隊友組合都多變化
會玩多陣同upgrade cpu玩

總括來講 畫面眼高手低
好認同上面有個巴打講 中意武俠嘅玩家唔係追求畫面 而係追求個遊戲性 自由度 武功裝備 一統天下嘅感覺

但河洛今次完全out晒fo
我只可以答你,用2080Ti係順嘅,FPS可以過百,唔會LAG
冇電腦,想玩都冇得玩
慘...怪知steam評得咁慢
steam評審嚴好多...因為比人退錢好麻煩
睇呢個LIVE,似乎都還好
https://www.youtube.com/watch?v=0tk8exlYM-8
啱啱睇直播,Streamer話Physx setting嗰邊將Auto改為指定自己張顯卡會順好多,有冇巴打確認下?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞