有無人做過smile矯視係有後遺症/手術失敗

1001 回覆
169 Like 20 Dislike
通常等外國成熟咗先會引入 算係咁
養和 Smile 係唔係新? 我明明記得上年都仲未有....

師兄知唔知道香港有冇得做 Smart TPRK?
其實台灣都已經做咗幾年..... 純技術角度來講好過 其他多多聲
本身近視7百散輝2百
姑娘話太深所以唔建議做smile
做完lasik之後除左眼乾少少左眼25度散光之外都冇咩野
其實如果隻技術係好既話
咁點解班醫生仲帶眼鏡
其實我都15/16緊
問題係幫你整果位醫生都帶眼鏡
點解佢唔自己都做埋? 好明顯一定有存在風險
聽講全香港都係得幾部機... 市面上應該未有
我已經book撚咗 弱智仔唔該返工場
你行出街都存在風險
都講咗做同唔做係個人選擇
俾人疾咗句就嬲到咁
做兩個星期去睇眼科 全間診所醫生姑娘都戴眼鏡
邊間
做咗三年激光 除左第一日好痛之外!係好值得唔洗戴眼鏡戴con
發惡咬人啊 好痛啊唔好

喂 吠兩聲聽下先啦
嗰幾部機用來做乜嘢 ? 因為我有朋友幫我查過香港係有幾部 SCHWIND AMARIS 1050RS, 第一部係2016年尾已經入, 一路等左咁多年都唔見市面上有.......
做測試 做研究 做實驗 做培訓
點知
原來養和係今年四月先至出.... 早知即刻走去做啦
我一年前係養和做個陣仲未有smile
話技術唔成熟
樓上有人講,
話醫生覺得無需要做矯視所以唔做

其實d外科醫生基本上100%有近視
戴眼鏡又戴口罩, 多少眼鏡一定會有d霧氣
加上有d醫生會係眼鏡出面戴個放大鏡 (loupes)
其實係極度唔方便

但佢地都堅持唔會做矯視
佢地話做完係會睇唔清楚一d好微細既野
戴眼鏡係比做完矯視睇得清楚
所以佢地一定唔會做

但如果唔係要睇一條細過頭髮既縫線既話,
少少咁多濛其實完全無問題

利申: 做過手術室
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞