有無人做過smile矯視係有後遺症/手術失敗

1001 回覆
169 Like 20 Dislike
係養和
唔該你
我都心思思養和
但見其他又好似幾好
我係做傳統電射果種,都做左有五年。暫時無後遺症開頭會一夜少少,八、九點就眼乾,乾果陣會不自覺地流眼水,搞到人地以為我做咩面無表情咁流出一行清淚。

自從做左手術。我睇書睇得多時會注意間唔中停下或者秋冬天用人工淚液。食多點生果都會幫到你對眼濕潤點。

擔心就睇多一兩估醫生去資詢下。或者睇定點一兩年先,做之前驚無所謂,做緊果陣你亂旭就唔好啦!我果陣仲上youtube睇真人手術示範俾心理準備自己
有無人知點解做完PRK表皮細胞會生返但係LASIK就唔會?
有無人去過清晰微笑果度做??
追post先
唔做smile
咪叫醫生直接係你眼球到切

利申:屋企人隻眼太細 做唔到smile
係手術室出面睇住直播
超級恐怖
下 依家邊有用實體刀切 你係咪睇咗人地放角膜瓣以為用緊刀切
佢成個過程都係醫生執刀做
佢訓係手術床上
我地見到醫生係咁係佢隻眼“了黎了去”
你話呢?
幾多年前嚟
check完
醫生話我只係啱啱好夠做smile
但無得做增進同有機會會永久有眩光...

而且覺得醫生好hea
明明有滴擴瞳孔個藥水但之後完全無同我check眼

想問吓擴瞳孔其實用嚟check咩
依家心大心細好唔好cancel聽日個booking去養和做lasik算
巴打你係邊間check
擴瞳 CHECK 視網膜 眼角膜
總之擴瞳之後睇入面既野
thx巴打
佢提都無提過

依家諗住聽日臨做嗰陣再問清楚啲先算
實體刀切無淘汰,lasik有刀都係實體刀切,我三年前有刀
check完
醫生話我只係啱啱好夠做smile
但無得做增進同有機會會永久有眩光...

而且覺得醫生好hea
明明有滴擴瞳孔個藥水但之後完全無同我check眼

想問吓擴瞳孔其實用嚟check咩
依家心大心細好唔好cancel聽日個booking去養和做lasik算
擴瞳 CHECK 視網膜 眼角膜
總之擴瞳之後睇入面既野
thx巴打
佢提都無提過

依家諗住聽日臨做嗰陣再問清楚啲先算

去養和真係唔錯,起碼大牌子同服務已經比到信心你。關鍵係養和仲平過清晰,點解唔搵大醫院做?
好撚驚 聽日做
好撚驚 聽日做

唔洗驚,完全唔痛。
只係幾十秒睇唔到野
linking都係訓多陣姐 加油
多謝巴打
想問下佢夾硬撐大你隻眼係咪真係無乜感覺架
但養和唔係啱啱入smile幾個月 think#lme

如果做lasik一定去養和做
入咗年幾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞