有無人做過smile矯視係有後遺症/手術失敗

1001 回覆
169 Like 20 Dislike
間間都係部機做,個醫生淨係夾舊野出黎同安撫你
icl 同 smile lasik 有咩分別? 我google 好似 安全啲,咁點解唔做icl ?
諗住下個禮拜內搞掂檢查同手術
養和點都要等一排
icl 植副眼鏡入你隻眼 可以拎返出嚟 但每年都會死眼細胞 好撚貴 感染風險會高少少

激光 無得返轉頭 平啲 低感染風險
咁冇計了
不過其餘出名個2間 呢到都有巴打試過
同埋好似ICL之後青光眼機率會高啲
加上香港做ICL要成八萬 其餘兩種最貴都係三萬
好十五十六
旺角有舖個間好似出過事 但最多明星代言
宜家帶con 差唔多4粒鐘就眼好乾
有時番學番工帶全日真係慘過食屎
所以特別想做smile 但又驚後遺症係長期眼乾...
好struggle
我都有爬文 嗰次好似係機岀事?
聽佢講就係既
我原本都想快 最後覺得安全最緊要
不過都有朋友係個間整 都冇事
睇彩數既
巴打咩事咁急?
想問埋 做完既巴打 有時風大雨大 怕唔怕雨水入眼
做完smile要等幾耐先可以跑番步
一個星期後大部分野都可以做返
一個星期後基本上唔使理
有時夜晚做gym 做得耐都眼矇
我個場光都我暈
我諗最唔好就係眼易攰易矇
有時對電子野都會好易攰 可能1小時就要抖
下星期再覆診唔知咩情況
三個星期內會退曬 忍下
已經三星期 的確係好左既 不過比手術前點都差d
係咪唔會完全所有感覺都同手術前一樣?
巴打係咪都因為考紀律部隊所以smile?
咁再等下 我依家舒服過戴眼鏡

原因就一半一半 都算係啦
同你一樣!加油
我咁岩係個邊d post見到你
都唔該你手術前tg答過我咁多
差啲唔記得咗你 我好少開tg
慢慢習慣咗之後你會覺得啲人戴眼鏡係一件好奇怪嘅事
一嚟都十五十六咗好耐 諗做定唔做 驚呢樣驚嗰樣 不知快快手做咗佢 真係岀事只能怪自己唔好彩 連檢查都未做 可能到時睇完罕發現我冇得做 咁就白白諗咗半年

二嚟依家仲返緊學 下個禮拜做都仲有時間休養唔使點用眼 咁不如襯呢個時候去做埋佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞