有無人做過smile矯視係有後遺症/手術失敗

1001 回覆
169 Like 20 Dislike
你都好啦有得休幾日
我得一日就要返
點解想搵莫醫生
我係佢做
其實無野, 佢地比埋粒所謂訓覺藥你, 但我食完都訓唔著, 聽朝起身已經完全清哂, 不過做完返屋企果程真係煩到pk一定要有人帶你返屋企最好搵夠2個, 戴住個眼罩d人以為你做左d乜咁
Smile應該冇咁誇掛
smile駛唔駛戴眼罩+做完睇野會唔會蒙
我果時真係就咁帶1個fd幫手就算, 諗諗下應該帶夠2個
最尾揀左養和 約左一月頭驗眼
但就唔到時間聽講座 佢話其實唔聽都冇乜緊要
希望一月尾有得做埋手術

有冇巴打連驗眼都照拎病假?
另外知道手術時望望下綠點會變到白色一片 咁要維持望原本個位有冇難度
做完1星期,頭2日冇返工好高清,第三日開始返工。訓醒睇野好清,估計25度至50度左右。返工全日對電腦,對一陣會開始朦,右眼朦好多(我右眼做果陣唔係好順利,醫生話要多少少時間復原),到放工可能已經有200度

放工係屋企休息下又會清返,大約100度左右。

我懷疑我係失敗左
巴打好似係養和?
清晰,做完頭3日好清好爽,1返工就奶野
你頭2日冇返工係包唔包埋做個日?即係星期一做 星期三返工咁?
星期一做,星期四返。依家係訓醒到開工司電腦前都係高清,一用就逐漸朦
我都好驚 希望排到年假做就最好
其實追哂呢個post 同埋驗眼時同醫生傾下,係咪就已經冇必要聽講座 返工好難就時間 趕過去都實遲到
根據我自己經驗,如果對眼唔係天賦異稟,返工又要長對電腦,真係建議拎大假去做
收左工訓左1粒鐘又200度變返高清
一星期後睇下點先啦
咁都正過要戴眼鏡既 可能唔洗訓 有時閉目養神都可以
想問下巴打 當時做手術望綠點 綠點變白色一片時點確定望緊同一點
佢有個綠點閃閃下,你隻眼跟住綠點望,綠點唔見左就定住唔好郁,我右眼望望下綠點最後果秒唔見左郁左下,差啲要半年重做
咁考反應 一冇左就要定住 一舖定生死咁

借朋友ac:
有冇人想做smile ?
二人同行有優惠 每人20000
tg me : aaronpok
做完三個星期 做咗成日野隻眼又唔乾又唔攰又清
只可以放空自己 特別如果你有飛蚊症
隻眼係會好自然俾佢帶住走 個一刻睇飛蚊係勁清楚
頭一個星期最難捱 無事㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞