有無人做過smile矯視係有後遺症/手術失敗

1001 回覆
169 Like 20 Dislike
咁你記唔記得係有咩問題
搵到了 原來唔係呢個post 一單係做做下熄咗機 手術失敗 一單係角膜永久受損
TPRK係咩黎?好似仲勁過smile....
呢個大陸網個表好清楚對比3種lasik
https://www.haodf.com/zhuanjiaguandian/xyz0395_4569807462.htm
香港未有得做 同埋可矯度數好似仲低過smile
其實部機只係其中一個因素, 醫生點樣因應你個眼球而去作出決定係最大因素, 已無論係 Lasik / Smile , 第二個最大因素就係醫生取出組織手勢.

部機你可以話當係錦上添花, 減少做得唔好嘅出錯機會
我之前 Post 都已經有講過 / 問過 , 基本上係現時最好嘅眼科矯視手術..... Smartsurface TPRK,
因為唔使係你隻眼度開 "傷口".

台灣有得做, 香港有機但係冇人做......
要普及,分分鐘要五年後

本身我都有睇過呢隻,不過唔想再等,所以而家等緊做smile
我都係咁諗緊,一係飛過去台灣做,一係喺香港養和做 Smile .
我反而想知台灣嘅技術好唔好,畢竟香港大多既其實都做得幾好
smartTPRK同TPRK係兩樣野嚟
做左lasik八年 唔講都唔記得自己做過
完全無後遺症無反彈
夜晚睇野算OK
夜晚+落雨渣車先明顯覺得差左少少
夜晚即係喺有街燈嘅路都會覺得差咗?
落雨車窗濛,覺得啲線同後鏡啲車難睇左
日頭落雨都有少少,但係夜晚明顯啲
再揸慢左

如果唔係揸車,係個人喺條街行
就無咩分別
想當年喺香港xxxx中心做
俾佢sell到喺佢地度做可以揀醫生
養和無得㨂
依家smile果啲聽過但係唔知咩黎
我以前做未有 得lasik

極限運動無咩做
水肺潛水做過 年年搭十幾次飛機
玩過滑翔傘
其實唔記得自己做過
無留意玩唔玩得
做完無後遺症 所以已經習慣左以為自己係個從來無近視嘅人
後遺症大多講彩數
你有得揀嘅只係醫生
驚就唔好做 做得嘅驚黎都無用
人生咁多預知唔到嘅事情
做激光矯視算係可預知範圍嘅野
諗咁多都嘥氣
一樣野, SmartSurface 係 TPRK 最新嗰種.
即係I mean 同傳統個隻唔同
掌握更多數據對選擇更有利
清晰微笑矯視中心既其中一個女醫生
陣果個? 我黎緊都係呢個女醫生做smile
做完smile
夜晚去睇星星有無困難?
等納米藥水啦

仲討論smile lasik好落後
你慢慢等 5年後完成 10年後搞掂臨床 20年後香港引進 30年後成熟
等納米藥水啦

仲討論smile lasik好落後
你慢慢等 5年後完成 10年後搞掂臨床 20年後香港引進 30年後成熟

仲要等40年睇下有冇後遺症。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞