有無人做過smile矯視係有後遺症/手術失敗

1001 回覆
169 Like 20 Dislike
做舊個隻
youtube有片
做咗一年smile暫時都正常
呢個post打手味硬係有少少濃
我覺得呢啲手術真係廣告都唔使賣 自然有一大班人仆入去做
係st paul做左個術前檢查, 個醫生話做完lasik秘日近視反彈既話都有得補做, 但smile就冇得補做
但係smile唔係都有個增進手術架口手
利申 book左11月養和再做檢查
以你個角膜厚度x近視深度唔做得掛
今年8月做左
overall 都無後悔做 因為睇野真係好清
我本身既眼角膜比平常人薄 只可以做一次
如果不幸反彈我就無得再做
所以我醫生幫我做到最貼最完美
宜家兩隻眼都無近視 睇野好清 好遠既野都睇到
好多人睇唔到既遠野 我都睇得到 視力好好
基本上眩光問題 頭一個月一直都有 不過宜家就無了
不過後遺症係真係有 就係對住電腦同電話多 對眼就好攰好辛苦 玩10 分鐘左右就要休息下 滴眼藥水
同埋易眼乾 呢樣野真係好煩
同埋有時有飛蚊症 不過通常都係我感冒既時候先有呢個問題 (所以唔知到底係我頭暈定飛蚊
邊間
聽talk嗰日佢好hea咁幫我check就話我責界未必做到
但真係hea到嗰日我除咗con即驗
咁會唔會有影響到角膜厚度/電腦check個近視度數?

諗住如果真係唔得就慳返五舊水算
去做詳細check先啦
有無人聽過ICL?

知唔知呢種方法既Pros&Cons?
植入式隠形眼鏡 好貴 但可以拎返出嚟
唔會掂角膜 頭幾頁有個巴打做咗 可以睇佢個你問我答post
做左ICL矯視,你問我答
https://lih.kg/288979
感謝

前年聽過the 新聞話即將有新技術面世
植入鏡片,永久有效

但一直仲臨床

唔知係咪類似呢隻
其實係 啲醫生都話要健康 就夠運動 夠睡眠 唔煙唔酒
但其實佢地係咪做到?
所以唔係人地點你就要點 睇自己 佢唔做可能係佢覺得眼鏡都ok 無必要一定做
個技術都唔算太新了 全球好似55萬以上嘅cases
想做 有冇話邊間好啲定間間都差唔多
至於話眼科醫生都唔做 唔通整容醫生都個個吳彥祖咩
清晰微笑有出事咩?
有 上面 慢慢追
太多睇唔到邊度寫咗
因為已經追哂
我都係睇曬但就咁搵又未搵到
我有一半為左踢波做
做完勁左好多,唔洗做咁多shoulder check
講多少少
萬二數做lasik
本身300度,做左三年,做完0度超清勁爽
係咁打機反彈50度
後遺症:飛蚊本身2隻,再多左一兩隻但唔勁
晚上睇野都好清但少少驚光,辛苦少少
炫光:機孚無
以前帶眼鏡隻眼仲易累,唔洗帶眼鏡唔會累,眼乾十分輕微
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞